Az Európai Bizottság nem érzi felelősségének, hogy az uniós állampolgárok jogaiért küzdjön

Tusnádfürdő 2018, Orbán Viktor előadása
Tusnádfürdő, 2018. július 28. Székely zászlót tart a kezében egy kisfiú Orbán Viktor miniszterelnök előadása alatt a 29. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2018. július 28-án. MTI Fotó: Veres Nándor
Vágólapra másolva!
Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint az Európai Bizottság (EB) nem érzi saját felelősségének, hogy az uniós állampolgárok jogaiért küzdjön.
Vágólapra másolva!

Vasárnap az M1 aktuális csatornán a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésével kapcsolatban elhangzott, hogy

több tízezer aláírás hiúsulhatott meg, amikor az őshonos nemzeti régiók védelméről szóló kezdeményezés aláírásgyűjtő oldala leállt.

Párkányi Eszter a műsorban azt mondta, hogy a bizottság technikai hibára adott reakciója megmutatja majd, mit gondolnak a kezdeményezésről, az EB ugyanis eddig egyetlen európai polgári kezdeményezés esetében sem nyújtott be jogszabály-alkotási javaslatot.

Ez fogadta az aláírni szándékozókat a szerverek leállásakor. Forrás: European Commission

Ez azt mutatja, hogy

- tette hozzá.

Az elemző bízik benne, hogy az eset miatt belső vizsgálat indul az Európai Bizottságnál és a honlap kezelőinél, valamint hogy a bizottság korrigálja majd a hibáját.

Az aláírásgyűjtés tavaly május 7-én indult, és csütörtökig egymillió aláírást kellett összegyűjteni legalább hét tagállamból, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon a kérdéssel. Az európai polgári kezdeményezés lényege, hogy a gazdasági lemaradás megszüntetését szolgáló EU-s kohéziós források elosztásánál a régiók nemzeti jellegzetességeire is legyenek tekintettel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!