origJövőre viszont már egy masszív gazdasági növekedéssel számol a kormány

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Lánchíd kapcsán kialakult vitáról, az ország gazdasági helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A politikus a Lánchíd kapcsán azt mondta el, a Fővárosi Önkormányzat még mindig nem kezdte meg a felújítást, pedig egyre veszélyesebb a híd állapota, holott ez az ő dolguk lenne, a kivitelezéshez szükséges pénz pedig a rendelkezésükre áll. Hozzátette, ha még most is Tarlós István lenne a főpolgármester, akkor a Lánchíd felújítása már rég elkezdődött volna. Jelenleg az látszik, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban a vezetők egymással vitatkoznak, hiszen Karácsony Gergely azt mondja, nem elegendő a rendelkez6ésre álló pénz a felújításra, ezzel szemben a helyettese, Kerpel-Fronius Gábor pedig azt állítja, igenis elég forrásuk van, a közbeszerzés zajlik, azaz rövidesen meg is kezdhetik a munkálatokat.

Az igaz – emelte ki Hollik István, hogy a Lánchíd mindenkié, nem csak a budapestieké, de azt sem szabad elfeledni, Magyarország egy jogállam, ahol mindenkinek megvan a maga felelősségi köre és ennek a hídnak a felújítása az a fővároshoz tartozik. A kormány elismerte, hogy valóban a nemzet egyik ékkövéről van szó, ezért még az előző főpolgármesterrel kötött egy megállapodást, aminek az értelmében hatmilliárd forinttal járulnak hozzá a munkákhoz.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!