A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Orbán Viktor: Európa saját problémáit nem, másokét akarja megoldani

Vágólapra másolva!
Nekünk, közép-európaiaknak arra kell kérnünk a nyugatiakat, hogy ne mondják meg nekünk, hogyan éljük az életünket, ez az alapvető előfeltétele annak, hogy folytathassuk történetünket az Európai Unió történeteként - jelentette ki Orbán Viktor az Európa Cenzúrázatlanul című videokonferencián. Alekszandar Vucsics szerb elnök azt mondta, hogy nemcsak az életszínvonal, hanem a politikai erő tekintetében is a legerősebbé kell válnia a világban az Európai Uniónak, míg Janez Jansa szlovén kormányfő szerint az EU számára az elmúlt 15 év legnagyobb kudarca a Brexit volt. 
Vágólapra másolva!

Európa megtalálja-e valódi jelentését?

Francois Xavier-Bellamy arról beszélt a konferencia elején, hogy ez a válság a döntés pillanata. Európa megtalálja-e a valódi jelentést, és ismét ráébred-e a küldetésére – tette hozzá. Ismét rátalálhatunk az utunkra és a közös elveinkre, hogy megadjuk a lehetőséget az állampolgároknak, hogy ők dönthessenek a jövőjükről – mondta a politikus. Francois Xavier-Bellamy kijelentette, hogy

Vucsics: Ez a legnagyobb veszély

Alekszandar Vucsics szerb elnök arról beszélt, hogy a COVID-19 megtanította, hogy a legnagyobb veszély az egészségünket érintő veszély.

– tette hozzá. Nagyon sok dolgot átalakított a világban a koronavírus-járvány. Egyre közelebb kerülünk a regionális konfliktusokhoz, mert egyre nehezebb a gazdasági helyzet – mondta az elnök. A migrációs válság kiújulásáról azt mondta, hogy még mindig velünk van.

Egész Európa számára nagyon nehéz időszak jön, mivel jelentős gazdasági visszaesés következhet – mondta Vucsics.

Vucsics szerint szorosabbra kell vonni az együttműködést a biztonsági kérdésekben az európai országok között. Kijelentette, hogy a migrációs kérdésben bár több területen nem értettek egyet Magyarországgal, de megmaradt a kölcsönös tisztelet. Szólt arról is, hogy

Felidézte, hogy akkor Kínától kért segítséget, és a liberális média részéről a legnagyobb támadást kapta, miközben a véleményét ki sem kérték.

Aleksandar Vucsics arról beszélt, hogy a kisvállalkozások megmentése nagyon fontos feladat Forrás: Sputnik/Vadim Savitskii

Ez a legnagyobb kihívás

Vucsics szerint sokat tanult a magyar miniszterelnöktől a gazdaság megerősítése terén.

Az EU-ról azt mondta, nemcsak az életszínvonal, hanem a politikai erő tekintetében is a legerősebbé kell válnia a világban. Nemcsak nekünk van szükségünk az unióra, hanem az uniónak is szüksége van több országra a Nyugat-Balkánon – tette hozzá. Európa előtt jó lehetőség áll, hogy a világ legjobb helyévé váljon – mondta a szerb elnök.

Vucsics szerint tiszteletben kell tartani minden ország választási eredményét.

Szólt arról is, hogy a szabad választás után nem szabad bírálni azokat az embereket, akik ezt a döntést meghozták, és nem szabad lenézni és kioktatni őket. Szerbia tovább fog haladni az EU-ba vezető úton, és a saját független megközelítésükért is harcolni fognak.

Jansa: A Brexit a legnagyobb változás

Janez Jansa, Szlovénia kormányfője arról beszélt, hogy éppen egy cenzúrázatlan beszélgetésre van szükség ezekben az időkben.

A Brexit jelentősen eltolta az egyensúlyt az unión belül – tette hozzá. Szólt arról is, hogy 2004 körül volt Európa aranykora a nagy bővítéssel, de most a realitás már látszik. Nagy kudarc volt az európai alkotmány elfogadása, és annak elutasítása több országban, majd jött a gazdasági válság, amelynek a hatásait máig érezzük. 2015-ben pedig érkezett a migrációs válság – mondta Jansa.

Janez Jansa kijelentette, a világjárvány kezdetén a globális intézmények kudarcot vallottak, így a WHO, az ENSZ és az EU.

– tette hozzá. Eljött az igazság pillanata. Már dolgozunk a járvány okozta gazdasági válság kezelésén. Jansa bízik benne, hogy az uniós válságkezelő csomag sikeres lesz, és lesz megállapodás róla.

– mondta a szlovén kormányfő. Ebben koordinálni kell az európai országok között – tette hozzá. Ha ez nem történik meg, akkor az egyes országok külön fogják keresni a megoldásokat.

Janez Jansa szerint fel kell lépni a kulturális marxizmus nyomulása ellen Forrás: AFP/Jure Makovec

Jansa: Fel kell lépni a kulturális marxizmus ellen

Janez Jansa kijelentette, az EU határainak egyenlőnek kell lennie a schengeni határokkal, így Romániának, Horvátországnak és Bulgáriának is csatlakoznia kell az övezethez.

Ideológiailag a kulturális marxizmus a legnagyobb veszély az EU számára

– mondta a kormányfő. Óriási a kulturális marxizmus offenzívája a médiában – tette hozzá. Jansa szerint aki fellép az offenzívával szemben, azt fasisztának minősítik, egységesebb fellépésre van szükség a kulturális marxizmus ellen. Itt sokkal nagyobb a tét, mint az unió jövője – mondta Jansa.

Janez Jansa kijelentette, ha nincs lakosság, ha nincs népesség, ha nincsenek európaiak, akkor minden elveszett. Stratégiai kihívás a jövőben a demográfiai kérdések kezelése – tette hozzá.

Csak a megfelelő módon kezelt migráció lehet megoldás a demográfiai kihívásokra – mondta Jansa. Szólt arról is, hogy ma az európaiak túlnyomó többsége gazdagságba születik, így nem ismerik a nehézségeket. Az európai béke nem teljesült még teljesen, de most lehetőség van arra, hogy beteljesítsük az alapítók álmát – mondta Jansa.

Orbán Viktor: Európa visszavonulóban van

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, hogy Szerbia uniós tagsága nélkül a kontinens biztonságát nem lehet garantálni. Szólt arról is, hogy míg Közép-Európában sok olyan politikus van vezető pozícióban, aki részt vett a kommunizmus lebontásában, addig nyugaton csak Angela Merkel német kancellár. Orbán Viktor kijelentette,

Európa visszavonulóban van, rosszabbul teljesít, mint harminc éve.

Mindez pedig tényeken alapul. 30 éve 1,8 volt a fertilitási ráta, míg ma csak 1,5, és a házasságkötések száma is folyamatosan csökken. Orbán Viktor rámutatott arra, hogy a biztonságra is egyre kevesebbet költ Európa, és az EU világgazdasági súlya is 25-ről 15 százalékra csökkent.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, drámaian megváltozott az unión belül a nemzetek egyensúlya a britek távozásával. Jelentősen megnőtt a németek súlya, és ma ismét ők menthetik meg Európát – tette hozzá.

– tette hozzá. A probléma, hogy mindegyik válságot másként kezelték Nyugat-Európában és Közép-Európában. Mind a gazdasági, mind a migrációs válságot különféleképpen kezelték – mondta Orbán.

Elsőként a saját problémáinkat kéne megoldani – tette hozzá.

Orbán Viktor: Európa visszavonulóban van Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Nagy vita lesz az uniós költségvetésről

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, az Európa jövőjéről szóló vitában sokan a liberális álláspontot képviselik, míg a másik koncepció a keresztény örökség védelme mellett áll. Hogyan lehet így összetartani Európa két részét?

– mondta a kormányfő. Senki se mondja meg, hogyan éljék az életüket a keletiek – mondta Orbán Viktor. Ez az alapvető előfeltétele annak, hogy folytathassuk történetünket az Európai Unió történeteként - tette hozzá. Az uniós költségvetésről azt mondta, hogy eddig mindig sikerült megegyezni, és most újra kompromisszumra van szükség. Közösen kell kezelni a költségvetést és a következő generáció alapot. Az utóbbi egy hitel, és annak elosztásának rugalmasnak és igazságosnak kell lennie – hangsúlyozta a magyar kormányfő.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök azt mondta, Európa csak reaktív válaszokat adott a globális kihívásokra, de most proaktív válaszok kellenek.

– tette hozzá. Az Európai Néppártnak kell a motornak lennie ebben az új európai stratégiának a kialakítása és megvalósítása során – zárta szavait a magyar kormányfő.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!