A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNGémesi Csanád
15:25VívásFares Ferjani-Csanad Gemesi
HUNEszter Muhari
15:50VívásEszter Muhari-Sihan Yu
HUNMadarász Dóra | Nandor Ecseki
17:15AsztaliteniszChun Ting Wong/Hoi Kem Doo-Nandor Ecseki/Dora Madarasz
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az időseket támadó momentumos szerint a gyerek csak fölösleges költség

Vágólapra másolva!
A megszületendő magyar gyerekek csak fölösleges költséget jelentenek – többek között egy ilyen bejegyzést tett közzé a nyugdíjasok szavazati jogát elvenni akaró radikális baloldali momentumos Kádár Barnabás. Fekete-Győr András régi bizalmasa másfél évvel ezelőtt élesen támadta az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervet, mivel szerinte azért nincs szükség arra, mert az automatizálás révén csak felesleges terhei lesznek az államnak a későbbi évtizedekben a most megszületendő gyerekek. Kádár érvelését nagyban rontotta, hogy egy másik posztjában a migránsok befogadása mellett állt ki. A Momentum radikális baloldali politikusától eddig egyetlen baloldali párt sem határolódott el. Kádár kijelentései világosan megmutatják, hogy mit is gondol a magyarokról és a magyar társadalomról a baloldal.
Vágólapra másolva!

Komoly botrányt okozott Kádár Barnabás, a Momentum alapító tagja, Fekete-Győr András pártelnök régi bizalmasa és az olimpiaellenes kampány vezetője, amikor azt tanácsolta az idősebb korosztálynak, hogy maradjon otthon szavazáskor, bízza inkább a fiatalokra a döntést. „Úgyis mi szenvedjük meg annak következményeit” – indokolt a radikális baloldali politikus, aki nem titkolta el, mit gondol a szüleit-nagyszüleit soraiban tudó generációkról. Később természetesen elmagyarázza, hogy miért nem akarja, hogy az idős emberek szavazzanak: szerinte az általa nem kedvelt konzervatív politikusok a nyugdíjasok szavazataival győztek, győznek. (Jegyezzük meg: ezt semmilyen vélt vagy valós számítás nem bizonyítja.)

Kádár azonban nemcsak az idősekre rontott rá, hanem

korábban egyértelműen kiállt az illegális bevándorlók Magyarországra telepítése mellett, valamint értelmetlennek nevezte az Orbán-kormány által meghirdetett családvédelmi akciótervet is.

De nézzük is részletesen, miket is írt korábban a momentumos radikális baloldali politikus.

A Momentum nemcsak az időseket, hanem a megszületendő gyerekeket is megtámadta Forrás: Facebook

Kádár szerint csak költség a gyerek

2019 februárjában, amikor Orbán Viktor bejelentette a családvédelmi akciótervet, akkor Kádár arról írt, hogy

Kádár arra hivatkozott bejegyzésében, hogy a Mckinsey nevezetű gazdasági tanácsadó cég elemzése szerint 2050-re 15-75 százalék között lesz az automatizálás mértéke Magyarországon.

Ez azt jelenti, hogy sokan közülük (akik 2019-2020-ban születnek) jó eséllyel nettó költség lesznek az ország számára (természetesen a már most is élő emberekkel együtt, de ez egy adottság) – tette hozzá.

Bevándorlást is akar

Kádár mindezek mellett 2019 februárjában arról is írt, hogy

Kádár azt is írta, hogy

Amikor tehát a magyar gyerekek megszületéséről van szó, akkor azzal érvelt a Momentum politikusa, hogy az „automatizált" termeléséhez szinte nem is kell majd ember, azonban egy másik bejegyzésében már a bevándorlás mellett érvelt, arra hivatkozva, hogy kell a munkaerő. A kettő együtt meglehetősen nagy logikai ellentmondás – írta a drót.info blogoldal.

Kádár Barnabás Cseh Katalinnal, a Momentum EP-képviselőjével is meglehetősen jó viszonyban van Forrás: Origo

Tudatos munkamegosztás van a Momentumban

Kádár Barnabás elmúlt napokban és korábban tett nyilatkozatai alapján ki lehet jelenteni, hogy a Momentumban egy jól látható munkamegosztás érvényesül.

Míg a széles közvéleménynek adott esetben szimpatikus dolgokat a párt vezetői mondják, addig a kevésbé előtérben lévő tagok a párt valódi politikáját, gondolatait és arcát mutatják be.

Az utóbbi egyben tesztelése is a közvéleménynek, hogy vajon meddig is lehet elmenni, és ennek milyen hatása van a párt támogatottságára. Értelemszerűen a Momentum ismertebb arcai nem merik elmondani a valódi gondolataikat, így azt meghagyják az alsóbb szinten lévőknek.

Tudatos munkamegosztás van a Momentumban, a párt valódi gondolatait és politikáját az alul lévők mutatják meg Forrás: MTI/Mónus Márton

„Ez embertelen, és jogilag teljesen nonszensz”

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője korábban az Origónak elmondta, hogy Magyarországon nem ez az első eset, hogy nyomás alá helyezik az időskorú választói közösséget, és már leselejteznék a szavazati jog vonatkozásában ezt a társadalmi csoportot. Ez embertelen, erkölcsileg elfogadhatatlan, és jogilag teljes mértékben nonszensz.

Sokadszorra bizonyosodik be, hogy a baloldal és a Momentum lenézi az időseket és a vidékieket, „szívük szerint még a szavazati jogot is megvonnák tőlük" - jelentette ki korábban Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő.

A kormánypárti politikus szerint felháborító, amit Kádár Barnabás megengedett magának.

„A Momentum és a baloldal nem először megy neki az időseknek és a számukra ellenséges választói csoportoknak" - mondta Nacsa Lőrinc, felidézve, hogy a Momentum korábbi elnökségi tagja korábban azt mondta, hogy „rühelli a vidékieket", és „a mára teljesen baloldalivá vált Jobbik farhát-kommandónak és hülyének nevezte a nyugdíjasokat". Nacsa Lőrinc a felsorolást folytatva úgy fogalmazott, hogy

Ugyanez a baloldal - mutatott rá - a migránsokat tömegével telepítené be. Ahogy megírtuk, korábban Vona Gábor gyalázta az idős embereket, még Jobbik-elnökként.

A baloldal mélyen hallgat

Arról is írtunk, hogy a baloldali pártok az Origo kérdésére sem reagáltak a radikális baloldali momentumos szavaira. Nem véletlen a hallgatás: a baloldal bármire, de szó szerint bármire képes a hatalom és persze a pénz megszerzéséért.

A mostani botrány kapcsán bebizonyosodott: fontosabb számukra a politikai szövetségesek védelmezése, mint egy társadalmi csoport érdekeinek képviselete.

Korábban a Hitlert éltető, DK-s polgármester, László Imre esetében is hasonló volt a forgatókönyv.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!