Kocsis Máté: Ezt akkor sem szavazzuk meg, ha a kormány kérné

Vágólapra másolva!
A magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot "jogállamisági kondicionalitás" álnév alatt – közölte Kocsis Máté, a Facebook-oldalán. 
Vágólapra másolva!

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, világos feltételek mellett tette, a szerződésben tisztázott volt a hazánkat megillető jogok és terhelő kötelezettségek összessége. Ezek esetleges módosítása kizárólag szabályozott eljárás során, a lisszaboni szerződés módosításával valósulhat meg – írta közösségi oldalán Kocsis Máté. Bár nem értünk egyet a tagállamok közös adósságfelvételével, előremutató kompromisszumnak tartjuk a nyári uniós tárgyalásokon elért eredményeket, kedvezőnek ítéljük meg a létrejött megállapodást, az új költségvetést és a gazdasági újjáépítési csomagot – tette hozzá.

Kocsis szerint abban azonban egészen biztos lehet mindenki, hogy a magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot "jogállamisági kondicionalitás" álnév alatt.

zárul a bejegyzés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!