A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
3
HUNMárton Viviana
09:33TekvondoRuth Gbagbi-Viviana Marton
HUNMagyarország
10:40Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország
10:50Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
11:00Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 2
HUNMagyarország | Magyarország
11:10Kajak-kenuKajak 500m-páros elődöntő 1
HUNLigeti Dániel
11:40BirkózásDaniel Ligeti-Ashton Mutuwa
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4
NyílNyíl

Orbán Viktor: Az egészségügy fel van készítve a második hullámra

ORBÁN Viktor; NAGY Katalin
Budapest, 2018. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A baloldalra egyáltalán nem lehet számítani a védekezésben - fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! - című műsorában. A miniszterelnök elmondta, szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében, valamint azt is mondta, hogy az egészségügy felkészült a második hullámra. 
Vágólapra másolva!

Miután megérkezett a második hullám, praktikákat kell elővenni. Időnként tartok kórházellenőrzést, elterjedt a hír, hogy a Korányiban nincs elég ágy. Ez nem igaz, van elegendő hely és lélegeztetőgép – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután ellátogatott a Korányi kórházba. Hozzátette: gyorsul a járvány, ahol fogy a kapacitás, arra van egy lépcsőzetes haditerv.

Erre van egy kidolgozott terv

Ha elfogy az ágy, jön a következő kórház, ha elfogy a személyzet, jön a vezérlés, erre kidolgoztunk egy haditervet – erősítette meg a kormányfő. 10 ezer ágyunk van, ahol el tudunk látni koronavírusos beteget, felkészítettük az egészségügyet.

Most nem mondjuk, maradjanak otthon az emberek, mindenki tudja élni az életét. Az országnak működnie kell – mondta a kormányfő reggeli rádióinterjúban.

Az egészségügy fel van készítve, a miniszterelnök arra kéri a magyarokat, hogy tartsák be a maszkviselésre és távolságtartásra vonatkozó szabályokat. – Az országnak működnie kell – hangsúlyozta.

Orbán Viktor: Megvan a megfelelő vezénylési terv Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldal támadja a védekezésben részt vevőket

Arra, hogy várhatók-e további szigorítások, Orbán Viktor elmondta, a felelősség a kormányé és személyesen a kormányfőé, így az operatív törzzsel konzultálva és a munkacsoportokkal együttműködve hoznak döntéseket.

Hogy nincs szakember és elég kórházi ágy, mind hazugság – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint nem a sajtó a fő hibás a félelemkeltésben és álhírek terjesztésében, a baloldali politikusok már annál inkább, hiszen nem az ésszerűségre törekednek és az állampolgárok felelős tájékoztatására, hanem a baloldal gerjesztette politikai vita zajlik, amibe beszállt a hozzájuk kötődő sajtó is.

Kérés a fiatalokhoz

Megvannak a feltételek a védekezésre, nincs ok pánikra, ha a baloldal is ezt mondaná, akkor a sajtó sem gerjesztené a vitát. Most igazán lehetne támogatni az országot.

- mondta a miniszterelnök. Hozzátette: nem lesz egy jó hangulatú őszünk, arra kér mindenkit, hogy készüljön fel lelkileg.

A napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezret, a fiataloknak mondom elsődlegesen, nehogy ők legyenek, akik megfertőzik az időseket, aki belehal, azt nem tudjuk visszahozni – mondta Orbán Viktor, hozzátette: az eszközöket megrendelték az iskolákba, október 1-től mindenhol lesz elegendő hőmérő, Kásler Miklós és Pintér Sándor miniszter állja a sarat, higgadtság a kulcsszó a védekezésben.

Szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Fontos döntés lesz szombaton

A miniszterelnök szólt arról is, hogy szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében. Eddig a cégek kétharmada és az emberek fele élt ezzel. A kérdés, hogy folytatódjon-e, és mely részeiben folytatódjon - mondta a kormányfő. Orbán Viktor elmondta, hogy amíg nincs vakcina, addig védekezés van. Az amerikai elnök azzal bíztatott, hogy az év végére lesz amerikai vakcina. A kormányfő elmondta, hogy a világban zajló kutatásokat figyelik, és az európai kutatásokat támogatják is.

A gazdaságban látom a bajokat, és látom az esélyt is - mondta a kormányfő.
Ennek az évnek a januárjában 4,458 millió ember dolgozott, míg augusztusban már több int 4,5 millió ember dolgozott. Nálunk munkaerőhiányra kell számítani a jövőben - vélekedett a miniszterelnök.

Üzleti modellt kell váltani Budapesten

A budapesti turisztikai problémákról azt mondta a kormányfő, hogy az teljes mértékben külföldiekre épült.

Orbán Viktor a 14 évvel ezelőtti belpolitikai válságról azt mondta, hogy az akkor történtekre még soha nem volt példa. Az akkori kormányfő, Gyurcsány Ferenc beismerte, hogy hazugságok árán nyerték meg a választást, vagyis csaltak. A miniszterelnök nem mondott le, az emberek pedig lovasrohamot és szemek kilövését kapták. Orbán Viktor szerint a helyzet akkor nehéz volt, mert sokan azt várták, hogy az ellenzék álljon az ország élére.

- mondta Orbán Viktor.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!