A vakcina alkalmasságával kapcsolatban mindenről a magyar szakemberek döntenek

Keszthely, 2020. május 14. Vért vesznek egy férfitől a koronavírus-szűrések elvégzésére kijelölt rendelőben a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Ambulanciáján 2020. május 14-én. A koronavírus-szűrőprogramban a Semmelweis, a debreceni, a szegedi és a pécsi egyetem vesz rész. A programba 17 ezer 780 embert hívtak meg véletlenszerűen kiválasztva. Ők életkorra, nemre és regionálisan is reprezentálják a magyar társadalmat. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Természetesen részesei vagyunk az összes európai vakcinaprojektnek, de figyeljük Kínát és Oroszországot is. Ha ott előbb találják meg az ellenszert, akkor behozzuk Magyarországra, de ennek van egy speciális engedélyezési eljárása - mondta a közösségi oldalán közzétett videóban Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország megjelenítéséért felelős államtitkára.
Vágólapra másolva!

- mondta az államtitkár, aki megjegyezte azt is, hogy

ezt a listát már megkapták az oroszok és a kínaiak is, ha szükséges, akkor a magyar és külföldi szakemberek egyeztetnek egymással, majd ezt követően a kínai és orosz partnerek megküldik a válaszokat, megküldik a kért dokumentációt.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Forrás: Facebook/Menczer Tamás

- nyilatkozta Menczer Tamás, aki hozzátette:

ezt követően lép be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), amely már a konkrétan Magyarországra szállítandó ampullákat fogja megvizsgálni, tehát a konkrét vakcinát, és a hozzá kapcsolódó konkrét dokumentációt.

Ha az NNK szakemberei is azt mondják, hogy a vakcina és a dokumentáció megfelelő, akkor érkezhet meg a vakcina nagy mennyiségben Magyarországra.

Mindenről tehát a magyar szakemberek döntenek, és az ő tudásukban nem kell kételkednünk.

- zárta gondolatait Menczer Tamás.

A teljes videó:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről