Szijjártó Péter: Kiváló a magyar-kanadai együttműködés

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. május 5. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a török Yaris Kabin beruházását bejelentő sajtótájékoztatón a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. május 5-én. Szijjártó Péter kijelentette, hogy a munkahelyeket teremtő új befektetéseknek köszönhetően Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból. Közölte, hogy a 6,5 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 521 millió forinttal járul hozzá. A befektetéssel 150 munkahely jön létre Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Iváncsa ipari parkjában. A telephely a mezőgazdasági gépgyártás mellett kutatási és fejlesztési feladatokat is ellát majd. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Kiváló a magyar-kanadai együttműködés; a két ország segítette egymás állampolgárainak hazajutását, javult a kereskedelmi forgalom, és Magyarország támogatja Kanada tagságát az ENSZ Biztonsági Tanácsában - erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán kedden.
Vágólapra másolva!

François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszterrel történt telefonos egyeztetése kapcsán Szijjártó Péter közölte:

az elmúlt hónapokban kiváló együttműködés jött létre a két ország között állampolgáraik hazajuttatása terén.

Kanada 53 magyarnak segítette a hazautazását, Magyarország pedig 45 kanadai állampolgárnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Egyetértettünk abban, hogy sem a világgazdaságban, sem a világpolitikában nem lesz semmi olyan, mint korábban volt. Le kell vonni a világjárvány tanulságait, köztük azt, hogy a stratégiai iparágakban muszáj elegendő kapacitással rendelkezni ahhoz, hogy ne váljunk védtelenné az ilyen nehéz helyzetekben" - írta a magyar külügyminiszter.

Hozzátette: Kanada Magyarország szoros szövetségese a NATO-ban, ezért támogatni fogja Kanada pályázatát az ENSZ Biztonsági Tanácsába.

François-Philippe Champagne kanadai külügyminiszter Forrás: AFP/Gints Ivuskans

"Szépen alakul" a két ország közti gazdasági együttműködés is: kereskedelmi forgalmunk az év első két hónapjában 29 százalékkal nőtt és "örömtelien pozitívak" a Kanada és az Európai Unió közti szabadkereskedelmi megállapodás első tapasztalatai is - írta Facebook-posztjában a magyar külügyminiszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!