Már majdnem 400 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt

Kecskemét, 2020. június 15. Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó leveleket készül bedobni a postaládákba egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdődött a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt – jelentette be az országgyűlésben Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A parlamentben napirend előtt szó volt a pedofília elleni szigorúbb szabályozásról is. 
Vágólapra másolva!

Magyarország sikeresen megnyerte a koronavírus-járvány elleni harc első szakaszát, és ez nagyrészt az időben meghozott intézkedéseknek köszönhető – mondta Selmeczi Gabriella, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában. Beszélt arról is, hogy

Nekünk továbbra is a magyar emberek élete és egészsége a legfontosabb – tette hozzá.

Egyetértési pontok kellenek még akkor is, amikor a baloldal folyamatosan támadja a Nemzeti Konzultációt - mondta Selmeczi Gabriella.

- tette hozzá.

Dömötör Csaba válaszában bejelentette, hogy

a hétfő reggeli összesítés szerint eddig 396 ezren töltötték ki a Nemzeti Konzultációt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára beszámolt a meghozott járványellenes intézkedésekről is.

Mát közel 400 ezren válaszoltak a Nemzeti Konzultáció kérdéseire Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Nem a sikereseket kell büntetni

Olyan lépés előtt állunk, ami gyermekeink és unokáink jövőjét is meghatározza az Európai Unióban – mondta Simicskó István napirend előtti felszólalásában. A KDNP frakcióvezetője szerint Magyarország mind az államadósságát, mind a költségvetési hiányát jelentősen csökkentette, így jogunk van feltételeket szabni az EU-nak. Ezen feltételek között szerepel az igazságos elosztás, a gazdaság újraindítására kell fordítani a hiteleket, és ideológiai mentesség kell a hitel mellé.

Az elmúlt 12 év az unióban egy válságokkal terhes időszak volt - így reagált Orbán Balázs a frakcióvezető szavaira. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint egyetlen válságot sem tudott hatékonyan kezelni az unió.

- tette hozzá.

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Határozott fellépés a pedofíliával szemben

Minden eszközzel meg kell állítani a pedofil cselekmények terjedését, és fel kell lépni az elkövetőkkel szemben - így reagált Völner Pál Ander Balázs (Jobbik) felszólalására. Nemcsak a Btk. szigorítását tervezi az Országgyűlés, hanem átfogó gyermekvédelmi szabályok lesznek, és egy egységes csomagot kell majd az asztalra tenni - mondta az igazságügyi államtitkár.

- mondta az államtitkár. Minden olyan társadalmi igényt és javaslatot befogadunk, ami hasznos, de látni kell, hogy a lehető legszigorúbb büntetési tételekre van szükség ezen a téren - mondta Völner Pál.

Önök úgy viselkednek, mintha nem ismernék az unió és a magyar szuverenitás keretrendszerét – így reagált Völner Pál Harangozó Tamás (MSZP) felszólalására. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a baloldalnak nem tetszett a multik megadóztatása, a migráció megállítása és szigorú kezelése, és ezért húzzák elő a jogállamisági kártyát.

– tette hozzá. Völner szerint, amikor Magyarországnak vétójoga van, akkor a baloldal Brüsszelhez dörgölőzik, és a magyar érdekek ellen lép fel.

Nem az ön pártelnöke és a cége volt, aki úgy lízingelte a balatonőszödi kormányzati üdülőt, hogy a cége bérbe adta az ingatlant egy üdültetéssel foglalkozó állami cégnek a lízingdíjhoz hasonló bérleti díjért – így reagált Dömötör Csaba Arató Gergely (DK) felszólalására. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára felhívta a figyelmet arra, hogy

2010-zel szemben most sokkal többen engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást.

Dömötör elmondta, hogy tavaly már 130 ezer gyermek üdülhetett ingyen, míg a szocialisták csak privatizálták az üdülőket.

Dömötör Csaba: Most sokkal többen engedhetik meg maguknak a balatoni nyaralást, mint 10 éve Forrás: MTI/Kovács Tamás

Csak feltételekkel támogatja a kormány a csomagot

Az EU történetében még nem volt példa arra, hogy az unió közös adósságot vegyen fel – így reagált Schanda Tamás Ungár Péter (LMP) felszólalására. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára szerint teljes konszenzus kell a költségvetés elfogadásához. Nálunk is súlyos gondokat okozott a koronavírus-járvány, de a dél-európai országok még rosszabb helyzetben vannak – tette hozzá.

Schanda szerint nem szabad a költségvetést hamis ideológiák köré építeni.

A kormány számára kiemelten fontos a környezet védelme és a klímaváltozás elleni küzdelem – így reagált Orbán Balázs Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtti felszólalására. A Miniszterelnökség parlamenti államtitkára szerint nemcsak szavakban, hanem tettekben is a klímavédelem mellé kellett volna állnia a Párbeszédnek, mivel nem szavazták meg az erről szóló törvényjavaslatot. A jobboldal gazdagítani akarja az országot és a Hajógyári-szigetet is – tette hozzá.

A baloldal korábban Óbudán egy úgynevezett Álomszigetet akart létrehozni a Hajógyári-szigeten, és azt kiemelt kormányzati projektté nyilvánították

– emlékeztetett Orbán Balázs. A Hajógyári-szigetet pontosan Önöktől és a szövetségeseiktől kell megvédeni – tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!