Ásóval, kaszával és vasvillával támadt egy nyírbátori családra egy hatfős banda

vasvilla illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Ma hozhat ítéletet a bíróság abban az ügyben, amelyben egy csoport rátámadt egy családra. Egy apa és fia ásóval és kaszával vert meg egy férfit, míg négy társuk bíztatta őket. Miután magára hagyták a vérző áldozatukat, a férfi fiára is rátámadtak. 
Vágólapra másolva!

2019. június 15-én este hat férfi tört rá egy nyírbátori családra.

A banda és a család már régóta rosszban voltak,

mert a legidősebb támadó fiával élt együtt a család lánya, akit sokszor bántott. Több család is az általános iskolai ballagókat ünnepelte aznap délután a településen, miközben ittak. Este a férfi a fiával és 4 társukkal együtt indult a családhoz.

Kezükben ásóval, kapával, kaszával, láncokkal, vasvillával és lapáttal felfegyverkezve érkeztek, hogy elégtételt vegyenek, akár úgy is, hogy a férfi családtagjait megölik.

Amikor odaértek a házban lévő asszony meglátta őket és ameddig a férje és fia bezárkózott, ő az udvaron próbálta visszatartani a támadókat. Az asszony megfenyegették, hogy ha nem áll arrébb, megölik. Aztán azt kiabálták:

Betörték a kulcsra zárt bejárati ajtót és rátámadtak a családfőre az ásóval és kaszával, miközben azt kiabálták, hogy:

Illusztráció Forrás: pixabay.com

A hat férfiból

kettő megverte a családfőt, négy társuk körbeállva bíztatták őket, majd magára hagyták a több sebből vérző férfit.

Ezután a férfi fia felé indultak. Rátörték az ajtó üvegét és azon keresztül bántották a 30 éves férfit, miközben az áldozat a másik oldalról támasztotta az ajtót, hogy ne jussanak be a támadók. Csak az asszony könyörgésére hagyták abba a férfi bántalmazását.

Végül a 6 férfi elmenekült a helyszínről, az asszony pedig hívta a rendőröket.

Pár órán beül elfogták a banda öt tagját, társukat három nappal később sikerült megbilincselni. A családfő életveszélyes sérüléseket szenvedett. Életét az idejében érkező, szakszerű orvosi segítség mentette meg, a fia 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség emberölés kísérletével, súlyos testi sértés kísérletével és magánlaksértéssel vádolja a hat férfit.

Azt javasolják, hogy ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesznek, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, akkor

a bíróság ítélje az apát és a fiát 6-6 év, a négy társukat pedig 3-3 év börtönbüntetésre.

Az ügyben az apával és a fiával szemben ma hozhat ítéletet a bíróság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!