Egy biztos, a kormány beszerzi a szükséges mennyiségű oltóanyagot

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a magyar kormány vakcinabeszerzéséről, a járványkezelésről.
Vágólapra másolva!

A magyar vállalkozók, ahogy az emberek többsége is már nehezen bírja a korlátozásokat, nyitást szeretnének. ennek kapcsán a politikus elmondta, a helyzet megoldását a vakcina jelenti. A kormánypártok támogatják azt, hogy a vendéglátóhelyek akkor nyissanak, amikor lehetséges az első adandó alkalommal. A lazítás az éttermek nyitásával fog kezdődni. A kormány tisztában van azzal, hogy az ágazat minden segítség ellenére nehézségben van.

Ehhez azonban sok vakcina kell, ám ennek eléréséhez még az előttünk álló egy hónapot valahogy mindenkinek ki kell bírnia. Hollik István nemzetközi példát hozva beszélt Portugáliáról, amelyik méreteit tekintve összehasonlítható Magyarországgal. Ott volt lazítás, majd a harmadik hullám megjelenésekor durva szigorítások következtek. A magyar kormány nem lazított, a mostani korlátozásokkal keretekbe lehet szorítani a vírus terjedését, ezért is javasolta az Operatív Törzs, hogy fenn kell még tartani a korlátozásokat.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!