Karácsony Gergely elvette a Ferencváros minden fővárosi támogatását

Kubatov Gábor interjú
Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke idén is megtartotta megszokott évzáróját, a klub Youtube-csatornájára készített interjúban beszélt a 2020-as évről, köztük az önkormányzati és fővárosi támogatások elvesztéséről.
Vágólapra másolva!

Kubatov Gábor a FradiMédiának adott interjújában beszélt arról, hogy az előző főpolgármester és a korábbi ferencvárosi polgármester idején a klubot megillető támogatások magától értetődőek voltak. Az FTC elnöke szerint a most elvett forrásokból sosem csináltak nagy ügyet, viszont úgy gondolja, hogy a sportklub nemcsak Ferencváros és Budapest, hanem Magyarország szempontjából is jelentős kincs, hiszen ezáltal világszerte megismerik az országot és annak fővárosát.

- mondta Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke szerint annak ellenére, hogy a Fradi egy fővárosi csapat, Karácsony Gergely a klub minden támogatását megvonta. "Ezt nagyon fájlalom, hiszen mindig nagyon nyitott szívvel álltam ezekhez a dolgokhoz. Azt szerettem volna, hogy ez a téma ne kerüljön a vita középpontjába, de mégis ezt tették" - magyarázta.

Kubatov Gábor szerint a Ferencváros a történelem során mindig akkor került bajba, amikor a szocialisták, balliberálisok kormányon vagy hatalmon voltak.

Hozzátette, hogy a mostani önkormányzati választások után is hasonló helyzet rajzolódik ki, de nemcsak a Fradi esetében, hanem például Egerben is óriási bajban volt a vízilabdacsapat, és csak a kormány segítségének köszönhetően menekült meg.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke. Fotó: Hirling Bálint - Origo

Van egy örök mondás, hogy minden szél jó valamire, ha tudod, hol van a kikötő, mondta Kubatov Gábor, hozzátéve, hogy ő ezt a mondást szereti pozitívan felfogni, utalva a jelenlegi járványhelyzetre. Hozzátette, hogy ugyan a helyzet rossz, de az ellenfelek számára is ugyanezek a feltételek adottak, ebben a környezetben kell tudni érvényesülni. A kérdés az, hogy ebből a rosszból el tudjuk-e érni a kisebb rosszat, és szerintem a Ferencvárosnál mindent megtettünk annak érdekében, hogy a kisebb rosszat elviseljük - zárta a gondolatot az FTC elnöke.

A teljes interjú alább nézhető meg, a támogatásra vonatkozó rész 12:40-től látható:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!