Orbán Viktor a magyarországi németek elűzetésének 75. évfordulójáról emlékezett meg - videó

ORBÁN Viktor; RITTER Imre
Budaörs, 2021. január 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével (b) közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson 2021. január 19-én, az elűzetés 75. évfordulóján. A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít. A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Hivatalos közösségi oldalára töltött fel több fényképet és egy videót Orbán Viktor miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök Ritter Imrével, a magyarországi németek országgyűlési képviselőjével közösen megkoszorúzta a magyarországi németek elhurcolásának emléktábláját a budaörsi vasútállomáson - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

- írta Orbán Viktor a bejegyzésben.

A magyar Országgyűlés döntése értelmében 2013 óta január 19-e a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja, amely hivatalos állami megemlékezésnek számít.

A kitelepítés 1946. január 19-én kezdődött, az első vonat Budaörsről indult.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről