A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Fegyvert és kábítószert is találtak a rendőrök a betörőpáros egyik tagjánál Akasztón

Vágólapra másolva!
Két sorozatbetörőt kaptak el a kalocsai rendőrök. Az egyik férfi lakásán engedély nélkül tartott fegyvert és kábítószert is találtak. Pár év alatt több tanyára, egy közösségi házba és egy benzinkútra is betörtek. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést javasol velük szemben a bíróságnak.
Vágólapra másolva!

2019 áprilisában a páros a Dunapatajon betört a közösségi házba, ahonnan több mint félmillió forint értékben hangfalakat, mélynyomó ládákat, erősítőket, CD lejátszót és keverőpultot loptak el. Ezután egy Kiskőrös környéki tanyára törtek be, ahonnan

mindent elloptak, ami mozdítható volt.

Többek között vízforralót, vadkamerát és indukciós főzőlapot is, összesen 400 ezer forint értékben. Kiderült, hogy a páros egy évvel korábban is betört ugyan erre a tanyára, akkor is berendezési tárgyakat és műszaki cikkeket vittek magukkal.

Az egyik betörés helyszínén készült fotó. Forrás: ugyeszseg.hu

Kétszer törtek be egy másik tanyára is, ahonnan az ablakot betörve jutottak be a házba, majd 2 millió forint értékben loptak

el erősítőket, hangfalakat, keverőpultokat, valamint elektromos kéziszerszámokat. 2019 novemberében a sorozattolvajok

egy kisszállási benzinkút üzletének ajtaját befeszítették és ellopták bentről a klímaberendezéseket, sörpad garnitúrát és egy fagyasztóládát.

Forrás: ugyeszseg.hu

Az egyik betörő akasztói lakásán tartott házkutatás során a kalocsai rendőrök

engedély nélkül tartott tízlövetű forgópisztolyt, 69 db lőszert és 10 db töltényt találtak,

valamint a lakásból és a férfi autójából amfetamin tabletták, kannabisz törmelék és magok is előkerültek.

Az ügyészség mindkét férfit többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopással vádolja, emellett az akasztói, többszörösen büntetett előéletű férfinak lőfegyverrel visszaélés és kábítószer birtoklás miatt is felelnie kell.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!