A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNNagy Bernadett
11:30BirkózásReetika Reetika-Bernadett Nagy
HUNMuszukajev Iszmail
12:20BirkózásIszmail Muszukajev-Ernazar Akmataliev
HUNMagyarország
14:00VízilabdaHungary-Italy
NyílNyíl

Orbán Viktor lemosta a baloldalt a parlamentben

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a baloldali frakcióvezetőknek adott válaszában alaposan helyretette a különféle hazugságokat.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetőknek válaszolva azt mondta, hiba, ha a Jobbik frakcióvezetője oltásellenes hangulatot kelt. Hagyják abba az oltásellenes agitációt! - tette hozzá.
Sértőnek érzem, hogy a nemzeti konzultációt bohóckodásnak minősíti a Jobbik.

Vannak, akik azt gondolják, hogy ami tőlünk nyugatra van, az jó, és a magyar hatóságok nem alkalmasak a munkájuk elvégzésére, de az, hogy a magyar orvosok és kutatók véleményét a brüsszeli mögé sorolják, az egyszerűen elfogadhatatlan - mondta a kormányfő. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Önök vörösbárói és tőkés csoportjai is kapnak beruházási támogatást, ha gazdaságilag értékes programokkal állnak elő. Gazdaságpolitikát nem lehet pártpolitikai alapon csinálni - tette hozzá. Nincs másfél milliós részmunkaidős állású ember - mondta a kormányfő Tóth Bertalannak.

Nem ízléses a halálozások kapcsán megszólalni, és valóban a halálozás a legfontosabb - mondta a kormányfő. Az Eurostat adatai alapján 9 százalékos többlethalálozás volt tavaly, de több európai országban bőven 10 százalék felett volt ez az adat - ismertette Orbán Viktor.

A gazdaságvédelem eredményessége abban mérhető le, hogy 5,2 százalékos visszaesés volt tavaly, míg sok európai országban ennél lényegesen rosszabb adat volt

- tette hozzá.

"Ez egy fantasztikus eredmény"

Csökken a GDP, miközben a munkában álló emberek száma nem csökkent, ez egy fantasztikus teljesítmény a vállalkozók és a munkaadók részéről - mondta a kormányfő. A baloldal segélyt, míg mi munkát akarunk adni - hangsúlyozta Orbán Viktor. A munkahelyek támogatását kell előtérbe helyezni, és a számok alapján jól látszik, hogy jól tesszük ezt - tette hozzá.

Nemzetközi szinten nézve a hazai munkanélküliségi adatok alacsonyabbak, mint a francia és az osztrák számok.

Orbán Viktor az államadósságról azt mondta, hogy a COVID miatt 18 százalékponttal nőtt az államadósság. Nálunk 82 százalék az államadósság, míg az uniós átlag 95 százalék - ismertette a kormányfő. A 2021-es és 2022-es évet a magas beruházási rátával lehet megnyerni, a GDP-arányos beruházási rátánk 27 százalék - tette hozzá. 80 ezer ember nem fizet TB-járulékot, és piros lámpát kaptak. Ennek a 80 ezer embernek a fele külföldön dolgozik, és 11 százaléka semmilyen aktivitást nem mutatott. Orbán Viktor elmondta, hogy 13 százalék megítélésében van vita, és 7 százalék esetében súlyos szociális helyzetről van információ. Ők kedvezményt kapnak - tette hozzá.

Ez lenne a kivéreztetés?

122 milliárd forint volt 2020. december 31-én a főváros számláján - ismertette Orbán Viktor. Nagyon sokan cserélnének Budapesttel. Az összes állami támogatás 44 százaléka került Budapestre. Ez a kivéreztetés? - tette fel a kérdést Orbán Viktor. Erős Magyarországhoz erős fővárosra van szükség - mondta a kormányfő. Ha Budapest támogatási aránya a jövőben csökken, az inkább az igazságosság felé viszi el majd az országot - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor felidézte, hogy a Jobbik korábban nagyon élesen támadta Gyurcsány Ferencet.

Jakab Péter korábban ki akarta tiltatni Gyurcsányt Miskolcról

- idézte fel a kormányfő. Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a Jobbik alapító nyilatkozata egyértelműen az uniós tagság ellen volt. A miniszterelnök felidézte Gyurcsány őszödi beszédét. Azt látjuk, hogy van tovább, de lejjebb az már nincsen! - mondta Orbán Viktor a baloldalnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!