Varga Judit: Ellenőrizhető szabályok kellenek a nagy technológiai cégekre

VARGA Judit
Budapest, 2020. szeptember 3. Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és az Igazságügyi Minisztérium közös, Nemzetek Európája elnevezésű karrierprogramjának nyitóünnepségén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Széchenyi dísztermében 2020. szeptember 3-án. A karrierprogram célja, hogy minél több, Magyarországot határozottan és hatékonyan képviselő szakembert képezzenek, és közülük minél többen kerüljenek vezető pozícióba az Európai Unió intézményeinél. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Magyarországon sem akarunk mást a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést, semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - mondta Varga Judit. 
Vágólapra másolva!

Mindenki nagy érdeklődéssel figyeli a világon, hogy a különböző országok hogyan birkóznak meg a nagy technológiai cégekkel azért, hogy azok betartsák a jogszabályokat és átlátható módon működjenek - olvasható Varga Judit facebook-bejegyzésében.

Az igazságügy-miniszter közölte, pénteken a Budapestre látogató európai biztossal, a belső piacért felelős Thierry Bretonnal egyeztetett a készülő európai uniós szabályozásról.

Arról is tájékoztatta a biztost, hogy Magyarországon sem akarnak mást a nagy tech cégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik - tette hozzá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!