Gulyás Gergely: Május végére, június elejére vissza tudunk térni a megszokott életünkhöz

GULYÁS Gergely
Budapest, 2020. november 16. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Májusban minden 18 évnél idősebb ember megkaphatja az oltást, így június elejére visszatérhetünk megszokott életünkhöz – mondta a Figyelőnek adott interjúban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.
Vágólapra másolva!

- hangsúlyozta a Figyelőnek adott interjújában Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki ismertette: törekednek arra, hogy a nemzeti programmal kapcsolatos megállapodás mielőbb létrejöjjön Brüsszellel.

Gulyás Gergely: 60-75 százalékos oltottsági arány kell a társadalmi immunitáshoz Forrás: MTI/Kovács Tamás

A kancelláriaminiszter kitért arra is: az úgynevezett társadalmi immunitás alapja, hogy a magyar társadalom 60-75 százaléka oltáshoz jusson.

Gulyás szerint a fentihez két feltétel kell: vakcina és hajlandóság. Előbbivel nincs probléma, a miniszter szerint májusban minden 18 évesnél idősebb ember megkaphatná az első oltást. Ehhez persze az is kellene, hogy mindenki regisztráljon. Ami az oltási hajlandóságot illeti, eddig 8 millió nagykorú magyar állampolgárból több mint 4,1 millióan regisztráltak.

Gulyás Gergely szerint az újraindítás folyamatos és fokozatos.

Várhatóan az Európai Unió tagállamaiban egyedi döntések születnek majd, különösen azért, mert a déli, idegenforgalomban és turizmusban érintett országok gazdaságilag nem élnek túl még egy kieső nyarat – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!