Ha szükséges lesz a harmadik oltás, a kormány arra is biztosítja a forrásokat

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a járvány elleni védekezésről, a regisztrációról, a magyar gazdaság helyzetéről.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy sikerült elérni a három és félmillió beoltottat Magyarországon, arra a kérdésre, hogy ez mennyire tekinthető jó eredménynek, Hollik István úgy felelt, büszkeséggel lehet elmondani, a magyarok az oltás bajnokai, hiszen nálunk van a legtöbb ember beoltva Európában. Hozzátette a politikus, az elkövetkezendő bő egy hónapban az eddigieknél is jelentősebb vakcinamennyiség érkezik, Nyugatról és Keletről egyaránt, ezzel még gyorsabban el lehet jutni ahhoz, hogy visszanyerhesse az ország a régi életét.

A következő mérföldkő a négymillió beoltott elérése, de az is igaz, a nyájimmunitás eléréséhez ez a magas szám még kevés, azaz a szóvivő megismételte korábbi szavait, aki eddig nem tette meg, az is regisztráljon az oltásra. Két okból is fontos a regisztráció – emelte ki a képviselő, egyrészt felhívta a figyelmet, hogy bár az utóbbi egy hónapban jelentősen megugrott a regisztráltak száma, ám ez a tendencia az elmúlt napokban lelassult, másrészt azért is érdemes jelentkezni az oltásra, mert a megnövekedett vakcinamennyiség következtében a most jelentkezők akár pár napon belül felvehetik az oltást.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!