A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
13:30Kajak-kenuKenu 500m-páros döntő A
HUNMagyarország
13:40Kajak-kenuKajak 500m-négyes döntő A
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
HUNLosonczi Dávid
19:55BirkózásTurpal Bisultanov-David Losonczi
NyílNyíl

Semmit nem küldött az internetes vásárlások után a csaló, 14 embert vert át

Vágólapra másolva!
Álprofillal különböző termékeket árult interneten egy férfi, amelyeket hiába fizettek ki előre a vevők, azokat soha nem kapták meg. A siklósi rendőrök mindössze két hónap alatt felderítették az ügyet, és elfogták az elkövetőt.
Vágólapra másolva!

A Siklósi Rendőrkapitányságra december 28-án érkezett a feljelentés egy harkányi lakostól, aki

27 ezer forint értékben rendelt diafilmeket, de az árut nem kapta meg, az eladó pedig elérhetetlenné vált.

A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozást az ügyben.

– mondta Anda Balázs főtörzsőrmester, a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársa, és kifejtette, hogy ez

a pénzügyi vállalkozás e-pénzekkel foglalkozik, és prepaid kártyákat is kibocsát, amely egy elektronikus számla, ami a magyar jogszabályok szerint nem minősül fizetési eszköznek.

Úgy működik, hogy valaki létrehoz egy profilt, amihez letéti számla kapcsolódik, ami magyarországi bankszámlával is összeköthető.

"Ha a magyar hatóság utánanéz a számlának, akkor csak egy külföldi érdekeltségű céget talál, a számlatulajdonos adatait nem fogja látni. A nyomozás során sikerült találnom az e-számlához egy magyar szálat. A neve PlayIT Card, ami egy hazánkban is ismert elektronikus fizetési eszköz. Ennek az üzemeltetőjén keresztül vissza lehetett keresni, ki volt az, aki a letéti számlát létrehozta, így a bankszámlakivonatot is azonosítottuk, rajta keresztül pedig a lehetséges elkövetőt"

-tette hozzá Anda Balázs.

Forrás: Police.hu

Kiderült, hogy a gyanúsított több embert is megkárosított, de arra mindig vigyázott, hogy az értékhatár szabálysértésen belül, azaz 50 ezer forint alatt legyen. Ilyen esetekben sokszor nem tesznek feljelentést a károsultak, és csak később derül ki, hogy bizonyos ügyek összefüggnek. Ennél az esetnél szerencsére az is kiderült, hogy melyik dunaújvárosi automatából vett fel pénzt az elkövető, amit a bank kamerája rögzített. A képkockák megerősítették a rendőrök gyanúját.

- foglalta össze Takács Olívia rendőr.

A siklósi és a dunaújvárosi rendőrök közösen állították elő a 37 éves A. Attilát március 24-én reggel, majd házkutatást tartottak a lakásán.

- tette hozzá Takács Olívia.

A csalással gyanúsított férfi részletes beismerő vallomást tett. A férfi egyeőre szabadlábon védekezik - írja a Police.hu.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!