Meghalt a gyerek, akit az anyja későn vitt kórházba

Vágólapra másolva!
Egy Kecskeméten élő nő 1 éves gyerekének szívműtétje volt. Hazaengedték, de otthon romlani kezdett az állapota. Az anyja későn vitte kórházba, és orvosi szabálytalanságok is történtek, emiatt a gyerek műtét közben meghalt.
Vágólapra másolva!

A nő az orvosi figyelmeztetéssel nem foglalkozva, a szülői gondozási kötelezettségét megszegve többórás késéssel vitte be a kecskeméti kórházba az 1 éves gyerekét, aki pár nappal korábban szívműtéten esett át. A gyerek állapota folyamatosan romlott, amit az anyának látnia kellett.

Már életveszélyes állapotban volt, amikor kórházba került, mert a nő későn vitte be, emellett orvosi szabálytalanságok is történtek vele. Végül leállt a szíve, meghalt.

A bíróság első fokon 1 év fogházra ítélte a nőt gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés miatt, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet ellen a nő és a védője is fellebbezett, ezeket azonban másodfokon a Szegedi Ítélőtábla elutasította.

Az ügyészség azért fellebbezett, hogy az ítélőtábla hagyja helyben az elsőfokú ítéletet.

A Szegedi ítélőtábla ezzel egyetértve úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú ítélet törvényes és arányos, így helybenhagyta azt. Az ítélet jogerős.

A nő nem abban hibázott, hogy rosszul ítélte meg a gyerek állapotát, mert ez nem volt elvárható tőle, hanem abban, hogy nem tartotta be az orvosi előírásokat, pedig számolnia kellett volna azzal, hogy a gyereke életveszélyes állapotba kerülhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!