A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A baloldali média megint hazudott a keleti vakcinákról, Menczer Tamás megint leleplezte őket

Szolnok, 2021. április 5. A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinák Imre Anikó háziorvos szolnoki rendelőjében az oltás napján, 2021. április 5-én. MTI/Mészáros János
Vágólapra másolva!
Néhány napja Menczer Tamás közölte, és mi is megírtuk, hogy a világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet kiállt a kínai Sinopharm-vakcina mellett. A baloldali média azonnal hitelteleníteni próbálta az írást, és vele együtt a keleti oltóanyagot. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára közösségi oldalán csütörtökön közzétett posztjaiban leleplezte a hazugságot. 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a baloldali pártok és a hozzájuk köthető médiumok a kezdetek óta támadják a keleti oltóanyagot. Az oltásellenes kampánnyal az a céljuk, hogy bizonytalanságot keltve a vakcinák körül, minél kevesebben oltsák be magukat.

Ennek megfelelően a 444 megírta, hogy a Menczer Tamás által hivatkozott "írás nem tudományos cikk, hanem egy rövid levél, ami a The Lancet Microbe Correspondence rovatában jelent meg". Majd hozzátették, hogy "a rovat írásait a szerkesztői csapat átnézi ugyan, de komolyabb ellenőrzésen nem megy át az anyag." Az írást később a többi baloldali portál, így többek között a hvg és a 24 is átvette.

Csütörtökön Menczer Tamás közösségi oldalán reagált a baloldali sajtó összehangolt "akciójára". "Szerintük a világ legtekintélyesebb orvosi szaklapja, a The Lancet nem állt ki a kínai Sinopharm-vakcina mellett. Szerintük a vakcináról szóló pozitív cikk nem hiteles, mert a The Lancet a cikket nem ellenőrizte (peer review)" - elevenítette fel az állításaikat. Majd megmutatta, hogy a szaklap írásának mellékletében ott van, hogy ellenőrzött az anyag. Posztja végén azt kérte,

senki ne higgyen az oltásellenes baloldalnak.

Forrás: Facebook/Menczer Tamás

Menczer Tamás délelőtti posztja után délután is közzétett egyet: videóüzenetében azt vezette le, hogy szerinte mi áll a támadás mögött.

"Az egyik: eddig azt mondták, hogy a Lancet nem közöl cikket a Sinopharmról. Most, hogy erre sor került, magától értetődően támadják a kínai vakcinát. A másik: engem meg azért kell támadniuk, mert én beszéltem arról, hogy 70 cikkben támadták hazug módon a kínai vakcinát a baloldali sajtóban" - fogalmazott a politikus, aki szerint "senki sem gondolhatja komolyan, hogy a világ legtekintélyesebb lapjában úgy közölnek egy cikket, hogy abban nincs minden rendben".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!