A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

4 123 697 fő a beoltottak száma Magyarországon

koronavírus, vakcina, oltás, maszk, oltópont, Székesfehérvár, Szputnyik V
Székesfehérvár, 2021. május 3. Oltáshoz készítik elő az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. május 3-án. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 123 697 fő, közülük 2 248 775 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány hivatalos tájékoztató oldala. 
Vágólapra másolva!

Már több mint 4,7 millióan regisztráltak oltásra, és 80%-uk meg is kapta azt. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak foglalni jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokat, valamint azok, akik arról SMS-értesítést kapnak, Szputnyik vakcinára is foglalhatnak.

A 16-18 éveseket arra kérik, hogy péntekig regisztráljanak az oltásra.

Illusztráció Forrás: MTI/Vasvári Tamás

A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban is tudnak oltást foglalni a kórházi oltópontokra. Jelenleg Sinopharm- és AstraZeneca-oltásra lehet időpontot foglalni. Továbbá azok a regisztráltak, akik erről a Vakcinainfótól SMS-t kapnak, már Szputnyik oltásra is tudnak időpontot foglalni. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos, és véd a megbetegedés ellen. A kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll.

Arra kérik az oltást kérő 16 és 18 év közötti fiatalokat, illetve szüleiket, hogy ha még nem tették, akkor május 7., péntekig regisztráljanak az oltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. Csak az érvényes regisztrációval rendelkezők tudnak majd online időpontot foglalni a jövő hét második felében tervezett oltásra, amely Pfizer-vakcinával fog történni a kórházi oltópontokon.

Az ehhez szükséges vakcinát a ma érkezett Pfizer-szállítmányból biztosítják.

Az oltás a 16. életévet betöltött fiataloknak adható.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!