4 969 321 fő a beoltottak száma Magyarországon

Békéscsaba, 2021. május 6. Ombodi Róbert orvos átadja az oltási igazolást egy várandós nőnek, miután beoltották a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Réthy Pál Tagkórház egyik oltópontján Békéscsabán 2021. május 6-án. MTI/Rosta Tibor
Vágólapra másolva!
Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 969 321 fő, közülük 2 967 350 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

A magyar emberek több mint 50%-a már védett, az átoltottság egész Európában nálunk a második legmagasabb. Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint a szomszédaink vagy bármelyik nyugat-európai ország.

Illusztráció Forrás: MTI/Rosta Tibor

Kérik, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, mert a járványból egyedül az oltás jelenti a kivezető utat.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők interneten is tudnak időpontot foglalni. Az online időpontfoglalóban a Sinopharm mellett - a készlet erejéig - Pfizer-, Szputnyik- és AstraZeneca-oltások foglalhatóak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!