A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Több milliárd forintnyi áfát csalt el egy bűnszervezet

Vágólapra másolva!
Letartóztatták és a rácsok mögött is marad az a férfi, aki egy olyan bandát vezetett, ami több milliárd forintos kárt okozott a költségvetésnek. A módszerük az volt, hogy ugyanazokat a parfümöket és táplálék-kiegészítőket adták el, többször.
Vágólapra másolva!

A banda vezetője, hogy illegálisan igényelhesse vissza az áfát, 2017-ben létrehozott egy többszintű belföldi, valamint Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában bejegyzett társaságokból álló céghálózatot. Ezeket a banda tagjai vagy egy stróman indította el.

A tagok úgy csaltak, hogy a három cég látszólag exportált parfümöt és táplálék-kiegészítőket.

A külföldre vitt árut hamis iratokkal visszahozták Magyarországra, hogy ezeket a cégek folyamatosan, havonta többször újra exportálják.

Így a férfi a három cég nevében 2017 óta folyamatosan visszaigényeltre az áfát.

Ezzel a módszerrel 3.081.635.000 forint kárt okoztak a költségvetésnek.

A hatóságok egy nemzetközi akcióban több helyen tartottak házkutatást, közben könyvelési iratokat, valamint többszázmillió forint értékű házakat, tárgyi eszközöket foglaltak le és elfogták a banda hét tagját.

A férfi letartóztatását tavaly novemberben rendelte el a bíróság. Az ügyészség javasolta letartóztatásának meghosszabbítását, mivel továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye. A bíróság ezzel egyetértve ezt augusztus 26-ig meghosszabbította – írja a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!