A lakások eladásából befolyó összeg az önkormányzatoknál marad

Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Fidesz szóvivője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az önkormányzati lakások privatizációjáról,de szóba került még a járvány kezelése is.
Vágólapra másolva!

A politikus beszélt arról a törvényjavaslatról, amelyik az önkormányzati bérlakások privatizációját segítené elő. Mint kifejtette, a Fidesz azért támogatja az előterjesztést, mert az a szándékuk, hogy mindenki saját otthonhoz juthasson. Azt lehet tudni, hogy például Nyugat-Európában az emberek egy jelentős része bérlakásban él, de a magyarok jobban szeretik a saját tulajdont. Nem megváltoztatni kell a magyar embereket, sokkal inkább segíteni kellene őket a tulajdon megszerzéséhez.

Ami azokat az épületeket illeti, ahol ezek a bérlakások vannak, arra a kérdésre, hogy mi lesz a házak felújításával, a képviselő úgy felelt, a lakás a lakók tulajdona, a ház pedig a lakóké. Mindenhol vannak házfelújítási problémák, de ezek függetlenek attól, hogy a lakásokban bérlők vagy tulajdonosok élnek. Hollik István kiemelte, a lakások eladásából befolyó összeg az önkormányzatoknál marad, így lesz elegendő forrásuk arra, hogy a jelenleg üresen álló, kiadhatatlan bérlakásokat felújítsák, hogy majd azokat a rászorulóknak adhassák ki. Kötelezni erre nem lehet a településeket, de az lenne a logikus, ha a privatizációból befolyó összegeket a megmaradt lakásokra fordítanák.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!