A börtönből vert át embereket egy férfi

Vágólapra másolva!
A férfi többnyire idős embereket hívott fel telefonon a börtönből majd a módszerével pénzt csalt ki tőlük, amit később a társai bejuttattak neki a rácsok mögé.
Vágólapra másolva!

A 44 éves férfi 2018 nyarán az egyik börtönben töltötte a büntetését. Elhatározta, hogy csalással fog pénzt szerezni. Többnyire idős embereket hívott fel telefonon, majd álnéven, többnyire egy szerencsejáték, vagy ismert bank képviselőjének adta ki magát.

Azt hazudta, hogy sorsoláson nagyobb összeget nyertek, de ahhoz, hogy át tudják venni, előbb ki kell fizetniük a "nyereményadót", vagy más felmerülő költségeket.

Azok, akik bedőltek neki, egy bankszámlaszámra utalták a pénzt, de olyan is előfordult, hogy a férfi azt kérte, egy telefonszám egyenlegére töltsék fel. A férfi esetenként 10 és 300 ezer forint közötti összegeket csalt, vagy próbált meg kicsalni az emberektől.

A férfi a csalásokba bevonta több nő ismerősét is, nekik az volt a feladatuk, hogy az átutalt pénzt levegyék a számláról és bevigyék neki a börtönbe. Tudták, hogy a férfi csalással szerezte a pénzt.

A csaló összesen 36 embert próbált meg átverni, 13-at sikerült is, tőlük csaknem 2 millió forintot csalt ki.

Az ügyészség a visszaeső férfi ellen csalás miatt emelt vádat, azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre. A három társát pénzmosással vádolják, nekik felfüggesztett börtönbüntetést javasolnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!