A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNLosonczi Dávid
13:10BirkózásAleksandr Komarov-David Losonczi
HUNMagyarország
20:35VízilabdaItaly-Hungary
NyílNyíl

Migránsokat csempészett az iraki férfi, aki elvileg csak használt ruhákat árult Magyarországon

migráció, migráns, Líbia,  Ocean Viking Mediterranean sea Mediterranee ONG SAR augusta bateau bateau de sauvetage debarquement disembarkation first aid humanitaire humanitary italie italy maritime mer mer Mediterranee migrant
Survivors look at the land at the boats arrives in Augusta, Italy. Search and rescue boat Ocean Viking, chartered by the NGO SOS Mediterranee. Mediterranean Sea - March 23, 2021. Photography by Jeremie Lusseau Des rescapes regardent la terre alors que le bateau arrive a Augusta en Italie. Bateau de recherche et de sauvetage Ocean Viking, affrete par l ONG SOS Mediterranee. Mer Mediterranee - 23 mars 2021. Photographie de Jeremie Lusseau (Photo by Jérémie Lusseau / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)
Vágólapra másolva!
"Azt hittem egyszerű munkások, nem gondoltam, hogy migránsok"- ezt mondta az az iraki férfi, akit, amikor a rendőrök igazoltatták, 20 szír migránst vitt a teherautójával. Elvileg csak használt ruhákat árult Magyarországon, már hat éve. Persze a bíróság nem hitt neki, és három év börtönre ítélte.
Vágólapra másolva!

Az iraki állampolgárságú, de közel 6 éve Magyarországon tartózkodási joggal rendelkező férfi használt ruhákat árult. És közben migránsokat próbált az országba csempészni.

Az ítélet szerint

20 szír migráns május 2-án a szerb zombori menekülttáborból eddig el nem fogott afgán migránsokkal Magyarországra indult érvényes okmányok nélkül

azért, hogy a jogszabályokat megszegve átlépjen a határon.

A későbbi szállításért 4000-4500 eurót fizettek volna. Néhány nappal később a kora reggeli órákban a magyar-szerb határon felvette őket a használt ruhákat áruló áruló, Magyarországon élő iraki férfi, és céges teherautójával Ausztriába indult velük.

Migránsok (a fotó illusztráció) Forrás: Hans Lucas via AFP/Jérémie Lusseau / Hans Lucas/Jeremie Lusseau

Ajka-Bakonygyepes térségében állították meg a rendőrök, akiknek azt mondta, hogy

Ezt persze a bíróság nem hitte el, és embercsempészés miatt 3 év börtönre ítélte.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, a férfi, az ügyvédje, és az ügyészség is három munkanap gondolkodási időt tartott fenn arra, hogy fellebbeznek-e.

Az iraki férfi addig is letartóztatásban marad.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!