A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

5 495 888 fő a beoltottak száma

LOSONCZY János
Nyíregyháza, 2021. május 30. Losonczy János szülész-nőgyógyász főorvos beolt egy férfit a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina első adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. május 30-án. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
A beoltottak száma 5 495 888 fő, közülük 4 973 210 fő már a második oltását is megkapta - közölte a kormány tájékoztató oldala.
Vágólapra másolva!

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is - automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra. Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm-, és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is elérhető.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Magyarország mától megnyitja az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is, ezzel tovább növeli az ország járvány elleni védettségét. A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon, oltóbuszokon és határközeli kórházi oltópontokon vehetik fel az oltást, ahová a határtól e célra kijelölt buszok szállítják az oltandókat. A többi szomszédos országból (Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából) érkezők az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást. A Magyarországon oltakozni szándékozókat arra kérik, mindenképpen hozzák magukkal az útlevelet, személyi irataikat és a lakcímüket igazoló közokiratot.

Már elérhető az uniós oltási igazolás az EU-n belüli utazásokhoz. Az angol-magyar kétnyelvű uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le, vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást. Ehhez oktatófilmet is találnak a honlapon. Az uniós Covid-igazolás az egész Unióban egységes vizuális megjelenésű, kétnyelvű, digitális és papírformátumban is ingyenesen elérhető, QR-kóddal van ellátva. Az igazolás nem minősül úti okmánynak, és nem kerül hivatalból kiállításra, sem megküldésre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!