Vágólapra másolva!
Zivatarok és felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést több megyére péntekre.
Vágólapra másolva!

Pénteken a reggeli órákban elsősorban az Északi-középhegység tágabb térségében, később már nagyobb területen, megközelítőleg a Budapest-Szeged vonaltól keletre fordulhatnak elő zivatarok - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzésében. Mint írják,

a legintenzívebb gócokhoz jégeső, viharos széllökés, illetve felhőszakadás is társulhat.

A zivatartevékenység az északkeleti harmadban a szombat hajnali órákig is kitarthat.

Az OMSZ ezért zivatarok miatt péntekre elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyékre.

Felhőszakadás miatt pedig szintén elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki péntekre Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékre.

Vasárnap már újra 30 fokos kánikula lesz

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint szombaton is marad a kettősség időjárásunkban: az ország nyugati nagyobbik felén napos, gomolyfelhős idő lesz, és csak néhol alakul ki csapadék. Ezzel szemben

a keleti területeken egész nap borongós idő várható, több helyen záporral, zivatarral.

Az északnyugati szél még gyakran lesz élénk. 25-30 fokos hőmérséklet valószínű.

Pénteken a fél országra figyelmeztetést adtak ki a zivatarok miatt Forrás: Medgyesi Milán - Origo

Vasárnap a reggeli napsütést követően nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de kisebb eső, zápor inkább csak nyugaton, délnyugaton fordul elő. Ezen a napon már 30 fok körüli kánikula ígérkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!