A börtönből üzent a karcagi strandon megfulladt hétéves kisfiú apja

karcag fulladás
Vágólapra másolva!
A virrasztásra és a temetésre is szeretne kijönni a börtönből annak a hétéves kisfiúnak az apja, aki szombat délután fulladt a karcagi strand gyógymedencéjébe. A férfi összeomlott a gyásztól, azt mondta, még az sem zavarná, ha bilincsben kellene megjelennie a szertartáson.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo is beszámolt, hétvégén egy hétéves kisfiú fulladt a karcagi strand gyógymedencéjébe, a rendőrség még vizsgálja az eset körülményeit. A gyerekkel volt a fiú anyja és annak új párja. A felnőttek állítólag csak néhány percre hagyták magára a kisfiút, de családtagok ezt cáfolják. Egyelőre rejtély, hogyan kerülhetett a gyerek a gyógyvízbe.

A Borsnak sikerült beszélnie a kisfiú apai nagyanyjával, rajta keresztül pedig a hétéves gyerek jelenleg börtönbüntetését töltő apjával.

"Romák vagyunk, és néha egy kicsit hangosak, de tisztázni szeretnék néhány dolgot! Bármit is terjesztenek egyesek, nem volt verekedés a tragédiánk után, és lincshangulat sem alakult ki. A szokásaink szerint gyászoljuk a kis Kálmánkánkat, a temetésig mindennap virrasztást tartunk.

és elbúcsúzhasson a gyermekétől!" - könyörgött az asszony a Borson keresztül.

Éppen, amikor a lap munkatársa látogatóban volt az asszonynál, akkor telefonált a börtönből a fia, vagyis a kisfiú apja. Ő azt mondta, senkit sem hibáztat a történtekért, de teljesen összetört a rácsok mögött.

"Évát nem hibáztatom, tudom, hogy sosem tenne kárt a gyerekiben. Csodálatos anya!

- mondta a férfi.

A szombati tragédia részleteiről egyelőre nem lehet részleteket tudni. A családtagok szerint

a hétéves fiút egy 17-18 éves helyi fiú emelte ki a vízből.

Hiába értek ki gyorsan a mentők, az életét már nem lehetett megmenteni.

"A gyógyvíz kevert, és valóban sötét színű, de olyan tiszta, hogy akár egy 20 forintos érmét is meg lehet látni a medence alján. A tragédia idején sokan voltak a vízben" - mondta Andrási István, a strand ügyvezetője a Borsnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!