A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Az államfő szerint Orbán Viktor jól látja Egyiptom térségének ügyeit

SZÍSZI, Abdel-Fattáh esz-; ORBÁN Viktor
Budapest, 2021. október 13. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a Karmelita kolostor teraszán 2021. október 13-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Ahhoz, hogy megakadályozzák az Európába irányuló illegális bevándorlást, mindenképpen vissza kell adni a migránsokat kibocsátó országok stabilitását, ennek erkölcsi dimenziója is van: nem szeretné, hogy emberek fulladjanak a tengerbe - mondta az egyiptomi elnök. Abdel-Fattáh esz-Szíszi nagyszerű vezetőnek nevezte Orbán Viktort, akit meghívott Egyiptomba, hogy vendég legyen "az új főváros felavatásán".
Vágólapra másolva!

- jelentette ki Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi államfő, miután megbeszélést folytatott a magyar kormányfővel. A közös sajtótájékoztatón Abdel-Fattáh esz-Szíszi tiszteletét fejezte ki Egyiptom folyamatos támogatásáért. Megköszönte a bizalmat és azt mondta, ennek segítségével Egyiptom le fogja gyűrni a 2011-2013-ban keletkezett nehézségeit.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő és Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök a Karmelita kolostor teraszán 2021. október 13-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az egyiptomi államfő pozitívnak nevezte a kétoldalú tárgyalásokat. Közölte: megállapodtak abban, hogy lendületet adnak a mezőgazdasági együttműködésnek, valamint fokozzák a kooperációt a turisztika és az ipar különböző területein. Hasznosítanák a magyarok technológiai szakértelmét, szükségük van az együttműködésre - mondta, hozzátéve: mindig egyetértenek abban, hogy közösen haladnak előre.

Beszéltek az illegális bevándorlásról is - folytatta -, Egyiptom erőfeszítéseiről, hogy meggátolja az illegális bevándorlókat szállító hajók kifutását a tengerre.

Ahhoz, hogy megakadályozzák az Európába irányuló illegális bevándorlást, mindenképpen vissza kell adni a migránsokat kibocsátó országok stabilitását

- jelentette ki. Kiemelte, hogy ennek erkölcsi dimenziója is van: nem szeretné, hogy emberek fulladjanak a tengerbe. Abdel-Fattáh esz-Szíszi nagyszerű vezetőnek nevezte Orbán Viktort, akit meghívott Egyiptomba, hogy vendég legyen "az új főváros felavatásán".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!