Óriási az érdeklődés az Oltási akcióhéten a pécsi oltópoltokon is

oltási akcióhét, oltás, Pfizer, vakcina
Budapest, 2021. november 22. A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagok, a Comirnaty-vakcinák a Szent Margit Kórház tornatermében berendezett oltóponton 2021. november 22-én. Az ezen a napon kezdődő oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is. Nagy az érdeklődés az oltópontokon, több helyen sorok alakultak ki. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az átoltottság további növelése és a koronavírus-járvány megfékezése érdekében a kormány november 22. és 28. között oltási akcióhetet indított a kórházi oltópontokon. Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke elmondta, hogyan zajlik az oltás Pécsett, és mennyien élnek a regisztráció nélküli vakcina felvételével.
Vágólapra másolva!

Mint azt Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ elnöke az UnivPécs hírportálnak elmondta, Pécsett a Garay utca felől megközelíthető kórházi oltóponton várják a regisztrált és a regisztráció nélkül oltakozókat. Akár az első, a második vagy az ismétlő oltást szeretnék felvenni, erre mindennap 7 és 19 óra között van lehetőségük.

Jelenleg többen vannak olyanok, akik spontán jönnek - náluk az járul hozzá a sorhoz, hogy betartjuk a járványügyi óvintézkedéseket, elvárjuk a megfelelő védőtávolság betartását, és igyekszünk nem zárt térben várakoztatni az embereket" - mondta az eddigi tapasztalatok alapján.

Az oltási akcióhéten regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában és szakrendelőkben is Forrás: MTI/Kovács Attila

"Hozzátenném: eddig is fogadtuk és ezután is fogadjuk majd a jövőben azokat is, akik előzetes időpontfoglalás nélkül, a helyszínen jelentkeznek oltásra.

Mindenkit arra biztatok, hogy jöjjön el, akár regisztrációval, akár anélkül, hiszen a cél, hogy minél többen védettek legyünk."

Koronavírus elleni oltásra várakozók a fővárosi Szent Imre Egyetemi Oktatókórháznál november 22-én Forrás: MTI/Soós Lajos

Sebestyén Andor azt is elmondta, az oltási akcióhéten is

kérik a személyi igazolványt és a TAJ-kártyát

- ez a regisztráltak és az időpont nélkül érkezőkre egyaránt érvényes. A hőmérsékletmérés, kézfertőtlenítés is része a folyamatnak.

A vakcinák közül az oltási akcióhéten is lehet választani, mindenkinek a kórtörténete, előzetes betegségei és állapota szerint ad tanácsot az oltóorvos.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről