Zivatarok, nagy mennyiségű eső és erős szél miatt is figyelmeztetést adtak ki több megyére

vihar, időjárás, eső, zivatar
A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Zivatarok, nagy mennyiségű csapadék és az erős szél miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki több megyére csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

– Csütörtökön az érkező hidegfront hatására előbb a Dél-Dunántúlon, majd napközben az ország középső részén, illetve délkeleten fordulhat elő az eső és zápor mellett zivatar is – írja figyelmeztető előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A közleményük szerint a déli szelet a délkeleti területeken a kora délutáni órákig viharos, 60-75 kilométer per órás lökések is kísérhetik, majd a délutáni óráktól csillapodik a légmozgás. Legnagyobb eséllyel az ország déli és középső részén a

péntek reggelig lehulló csapadék mennyisége a 20 milimétert is meghaladhatja.

Zivatarok miatt 13 megyére adtak ki figyelmeztetést Forrás: Konyvesotto/pixabay.com

Zivatarok miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki csütörtökre Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyékre.

Az eső miatt szintén elsőfokú, citromsárga figyelmztetést adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Somogy és Tolna megyékre.

A szél miatt pedig Békés és Csongrád-Csanád megyékben van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!