Részeg sofőr gázolt halálra egy biciklist Kiskőrösön

részeg sofőr gázolt halálra egy kerékpárost Kiskőrösön
baleseti helyszínelők felfestése a kiskőrösi, halálos kerékpáros gázolás helyszínén
Vágólapra másolva!
Részegen gázolt halálra egy kerékpárost, majd megállás nélkül továbbhajtott egy 42 éves férfi Kiskőrösön, aztán ismerőseit, a kocsiban utazókat kérte meg arra, hogy segítsenek elrejteni a pókhálósra tört szélvedőjű kocsit. Az ügyben most zárták le a nyomozást a rendőrök, vádemelést javasolnak a sofőr és egy másik férfi ellen. 
Vágólapra másolva!

Tavaly január 20-án este történt a baleset Kiskőrös belterületén. A biciklisre egy árokban találtak rá arra sétáló fiatalok, de már nem tudtak rajta segíteni, mivel a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A baleset másik résztvevőjét nem találták a helyszínen, ezért rendőrök kezdték keresni a cserbenhagyót,

akit még aznap éjjel elfogtak, és őrizetbe vették.

Kiderült, hogy nem egyedül ült a kocsiban. A sofőrön kívül másik hárman utaztak az autóval. Őket tanúként hallgatták ki a rendőrök. Az utasok elmondták, hogy egyikük tanyáján szórakoztak, amikor elfogyott az alkohol, úgyhogy utánpótlásért indultak. A zöld Ladát egy 42 éves férfi vezette. Hazafelé egy kocsmában is megálltak, hogy igyanak. Amikor elindultak, a sofőr egy kerékpáros előzésébe kezdett, aki az út mellett tekert.

A manőver során a jármű vezetője nem tartott kellő oldaltávolságot, és elütötte a biciklist.

Az ütközés hatására a szélvédője pókhálósra tört, de a sofőr ahelyett, hogy megállt volna,

inkább nagy sebességgel továbbhajtott.

Amikor visszaértek a tanyára, a férfi segítséget kért két cimborájától. Szerette volna eltüntetni a kocsit. A két férfi segíteni is akart barátjának,

de nem jártak sikerrel, mert a rendőrök megállították őket.

A nyomozás során bebizonyosodott, hogy a 42 éves cserbenhagyó és 34 éves ismerőse, aki a kocsi elrejtésén dolgozott, részegen vezetett. Mindkettőjükkel szemben ittas járművezetés miatt folytattak eljárást.

A balesetező sofőrnek ezen kívül segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés tiltott átengedése miatt is felelnie kell.

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei befejezték az ügyben a nyomozást, és az iratokat vádemelési javaslattal küldték el az illetékes ügyészeknek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!