Csúszósak az utak, rengeteg a baleset karácsony második napján

Vágólapra másolva!
Több megyében is harmadfokú (vörös) riasztást adtak ki ónos eső miatt, amit a Dunántúlon nyugat felől egyre többfelé havazás vált majd fel. Az utak csúszósak, a katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy ahol narancs vagy vörös riasztást adtak ki, senki ne induljon útnak, mert a járhatatlan utakon az autók könnyen irányíthatatlanná válnak.
Vágólapra másolva!

Karácsony második napján rengeteg baleset történt már délelőtt, de újabb és újabb balesetekről számol be a katasztrófavédelem és az Útinform a honlapján.

  • Árokba hajtott egy autó a 8-as főút 173-as kilométerénél, Csákánydoroszló térségében. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanítják, majd az úttestre vontatják az autót. A beavatkozás idejére lezárják az érintett útszakaszt.
  • Oldalával az árokba borult egy autó a Kiskunfélegyházát és Tiszaalpárt összekötő út 65-ös kilométerszelvényénél. Ketten utaztak a bajba került autóban, amelyet a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók áramtalanítottak. A balesethez a mentők is kiérkeztek.
  • Lesodródott az úttestről, árokba csapódott, majd onnan visszakerült az útra egy autó a 61-es főút 4-es kilométerénél, Előszállás térségében. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, ahol a autó két sávon okoz forgalmi akadályt. A balesethez a mentők is megérkeztek, az érintett útszakaszt lezárták.
  • Két autó ütközött össze a 61-es főút 46-os kilométerszelvényénél, Pincehely térségében. A tamási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a kocsikat. A mentők is kiérkeztek a balesethez, a beavatkozást teljes útlezárás mellett végzik.
  • Összeütközött három autó a Hajdúnánást és Hajdúdorogot összekötő út 17-es kilométerénél. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a forgalmi akadályt okozó autókat, amelyekben összesen heten utaztak. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.
  • Lesodródott az útról, majd árokba borult egy autó az M3-as autópálya 39-es kilométerénél, a bagi lehajtó közelében, a Nyíregyháza felé vezető oldalon. A tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben csak a vezetője utazott. A baleset miatt jelentős a torlódás az érintett útszakaszon.
  • Szalagkorlátnak ütközött, majd megpördült és a belső sávban állt meg egy autó az M7-es autópálya 119-es kilométerszelvényénél, Kőröshegy térségében, a Nagykanizsa felé vezető oldalon. A siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a kocsit, amelyben ketten utaztak. A balesethez a társhatóságok is megérkeztek, az érintett útszakaszon irányítás mellett halad a forgalom.
  • Árokba borult egy autó a Miskét és Kalocsát összekötő út 4-es kilométerszelvényénél. A kocsiban ketten utaztak, a kalocsai hivatásos tűzoltók szabadították ki mindkettőjüket. A mentők is kiérkeztek a helyszínre, ahol félpályán lezárták az érintett útszakaszt.
  • Oldalára borult egy autó Soltnál, az 52-es főút 53-as kilométerszelvényénél, a Kecskeméti úti szakaszon. Az autó két beszorult utasát a tűzoltók mentették ki, a balesethez a mentők is kiérkeztek.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!