A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Mások kórtermébe akartak bemászni a budapesti kórházban a koronavírus-gyanús irániak

Vágólapra másolva!
Órákon keresztül tombolt egy budapesti kórházban két iráni férfi. A kórház erkélyajtaját is megrugdosták, székeket dobáltak, és be akartak szökni más betegek szobájába, noha ők pont azért kerültek kórházba, mert koronavírus-gyanúsak voltak. Egy idő után már más iráni férfiak is üvöltöztek velük együtt, a karantén szabályait pedig a legminimálisabb szinten sem tartották be: átjártak egymás szobájába, sőt, egymás ágyára is lefeküdtek. Többen a tiltás ellenére a kórházat is el akarták hagyni.
Vágólapra másolva!

Az illetékes hivatal koronavírus gyanúja miatt járványügyi zárlat alá helyezett egy budapesti kórházban több iránit tavaly márciusban.

FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO

Egy 23 és egy 24 éves fiatalember, amikor meghallották, hogy nem hagyhatják el a kórházat, illetve a külön kórtermüket, kiabálni kezdtek, és nem voltak hajlandóak semmit megtenni, amit az orvosok, illetve ápolók kértek.

Amikor ezt meghallották társaik, többen szintén hangoskodni kezdtek,

átjártak egymás szobájába, egymás ágyába feküdtek, mit sem törődve az orvosi utasításokkal.

Később a két férfi a kórterem ablakán keresztül kimászott az erkélyre, és átmentek több kórterembe.

Aztán visszamásztak a kórtermükbe, és mutatták az egyik ápolónak, hogy nyissa ki az erkélyajtót. Az ápoló ezt nem tette meg, ezért

az erkélyajtót mindketten rángatni kezdték, majd kiabálva a kórterem ajtaját rugdosták, ezzel komoly félelmet keltve a betegekben és a kórházi dolgozókban.

Az eset után Lakatos Tibor, az Operatív Törzs vezetője akkor elmondta, hogy

végül csak rendőri segítséggel tudták bent tartani a Szent László Kórházban karanténba helyezett irániakat,

akik nem működtek együtt az orvosokkal, ápolókkal, ellenálltak a kéréseiknek. Voltak, akik megpróbálták elhagyni a kórházat.

Szlávik János, a kórház infektológus főorvosa azt is elmondta,

több iráni székeket is dobált.

A két férfit, akik a hangoskodást elkezdték, és akik a legagresszívebben viselkedtek, most 5 hónap felfüggesztett fogházra ítélték.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!