A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
Vágólapra másolva!
Sprintbefutó döntött az országúti kerékpárosok női mezőnyversenyében az ezüst- és a bronzérem sorsáról, amiben meglepetésre Vas Blanka is érinett volt.

A 158 kilométeres, 1700 méter szintemelkedésű vasárnapi versenyen a párizsi körözésen történtek az érdemi dolgok. 48 kilométerrel a vége előtt volt egy bukás, amelyben az elöl helyezkedő Vas nem volt érintett, de arra jó volt a baleset, hogy elől egy kisebb csoport alakult ki, amiben benne volt Vas Blanka is. A záró húsz kilométerre pedig Vas, valamint a 2012-es olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok Vos maradt az élen és távolodtak el fél percre riválisaiktól. A Montmartre utolsó mászásakor fél perccel tekert Vasék mögött az ötfős üldözőboly, amelyből Faulkner és Kopecky indult meg utánuk felfelé.

A síkon hosszú kilométereken át néhány másodperc különbséggel haladt egymáshoz képest a két duó, majd három és fél kilométerrel a vége előtt értek össze. Faulkner három kilométeren belül megindult, a másik három kerékpáros pedig egymást kezdte nézegetni, így az amerikai húsz másodpercre el tudott tempózni. Innen már nem is volt visszaút az üldözőhármas számára, Faulknernek a jó ütemű megindulás aranyat ért, Vasék pedig a hídon a második helyért sprinteltek. Erről Vas centikkel bár, de lemaradt: az ezüst Vosé, a bronz Kopeckyé lett, Vas pedig - akárcsak egy napja Valter - negyedik lett.

Tényleg csak centok döntöttek Marianne Vos (balra), Lotte Kopecky (középen) és Vas Blanka (jobbra) között
Fotó: LAURIE DIEFFEMBACQ / BELGA MAG / Belga via AFP

Videón a hihetetlen befutó:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!