Vádalku alapján foghatták el Curtis testvérét az ismert focista meggyilkolásával kapcsolatban

Sz. Lajos, L. István, H. László, Katzenbach Imre, gyilkosság, Curtis
Sz. Lajost, L. Istvánt és H. Lászlót Katzenbach Imre megölése kapcsán fogták el.
Vágólapra másolva!
12 éve tűnt el az MTK bajnok focistája, Katzenbach Imre. Azóta, több mint egy évtizeden keresztül semmit sem lehetett róla tudni. Egészen októberig, amikor egy erdőben megtalálták a holttestet. Nagy valószínűséggel nem véletlenül, valaki elvezethette a rendőröket oda. Az már biztos, hogy a férfit meggyilkolták, néhány napja pedig az üggyel kapcsolatban le is tartóztattak három embert. Van egy negyedik gyanúsított is, ő egy másik ügy miatt már korábban is börtönben volt. Ő segíthetett a rendőröknek.
Vágólapra másolva!

Október 23-án találták meg az ismert focista, Katzenbach Imre holttestét egy baranyajenői erdőben elásva.

Már akkor biztos volt, hogy meggyilkolták

az MTK-val kétszeres bajnok és kupagyőztes focistát. A sportoló korábban adócsalási ügybe keveredett, 2009. szeptember 28-án, nem sokkal a 45. születésnapja után tűnt el.

A gyilkosairól ekkor még semmit sem lehetett tudni, múlt héten azonban a Terrorelhárítás kommandósai három embert fogtak el.

Sz. Lajos, L. István és H. László az elfogásuk után Forrás: police.hu

Illetve egy negyedik embert is kihallgattak, ő jelenleg is börtönben van, egy másik ügy miatt. Egyes hírek szerint

ő köthetett vádalkut, vagyis árulta el, hogy ki ölhette meg Katzenbach Imrét, illetve hová rejtették el a holttestét.

Antóni Sándor, a Skorpió4 magánnyomozó iroda vezetője az Origónak elmondta, ha egy régi ügyben újra nyomozni kezdenek, akkor mindig előveszik a korábban leírt információkat, adatokat, jelentéseket. Újabb adatokat gyűjtenek, tanúkutatást végeznek, kikkel állt kapcsolatban az áldozat. Mindenféle nyomozási technikát, módot próbálnak alkalmazni.

– mondja a magánnyomozó, aki szerint a legfontosabb az adatgyűjtés és a tanúk kihallgatása, hogy kiderüljön, miért gyilkolhatták meg az áldozatot.

Katzenbach Imre ügyében, ahogy már írtuk, felmerült annak a lehetősége, hogy egy, már börtönben ülő férfi vádalkut kötött a rendőrséggel. A magánnyomozó szerint ez megmagyarázná, hogy hogyan sikerült megtalálni a holttestet 11 év után.

„Általában nem úgy szokott történni, hogy

– mondja Antóni Sándor. Elmondása szerint ezt a módszert akkor szokták engedélyezni, ha ezzel egy nagyobb bűncselekményt tudnak felgöngyölíteni.

Cserébe engednek a rab büntetéséből, de ez attól is függ, hogy mit követett el.

A magánnyomozó elmondta azt is, hogy ha sok idő elteltével találnak meg egy holttestet, akkor csak a szakértők, vagy a halottkém tudja megmondani több vizsgálat után, hogy gyilkosság történt-e.

Ez úgy tudjuk, hogy már megtörtént. Információnk szerint Katzenbach Imre koponyáján több sérülést is találták. Elképzelhető, hogy egy tompa tárggyal gyilkolták meg.

Katzenbach Imre (balra) Forrás: nso.hu

Az egykori focista több ismerőse szerint, miután visszavonult, bűnözőkkel kezdett barátkozni, illetve üzletelni. Egy cég vezetőjeként strómanként vehetett részt egy több milliárd forintos csalásban. Halála előtt Görögországba menekülhetett, ahonnan azonban még hazaért. Nem sokkal később ismét eltűnt, azután azonban már csak a holtteste került elő.

A Bors úgy tudja, Katzenbach Imre feleségének új párja férje egykori barátja és korábbi üzlettársa, H. Attila. 2013-ban, Kaposváron össze is házasodtak.

Így most az új férj is gyanúsítottja a korábbi férj gyilkossági ügyének.

A lap úgy tudja, a nő most is attól a helytől nem messze él, ahol Katzenbach Imre holttestét megtalálták.

A most elfogott három férfi közül egyet felbujtással, míg a másik kettőt magával a gyilkossággal gyanúsítják. Egyikük az ismert magyar rapper, Curtis testvére.

Curtis Fotó / Mediaworks

Curtis korábban a drogproblémái miatt került címlapokra. Erről aztán nyíltan beszélt is. Ahogy azt sem tagadta korábban, hogy megverte a mennyasszonyát.

Gaál Viktor pszichológus szerint kétféle módon lehetséges egy gyilkosság tudatával élni. Az egyik, hogy az illető szociopátiás személyiségzavarban szenved, ami azzal jár, hogy nincs empátiás készsége, valamint bűntudata és lelkiismeret-furdalása sincs.

– mondja.

Szerinte az ilyen embernek csak a tiszta logika mentén történt dolgok járnak a fejében. Nem emberi lényként tekint a másikra, hanem egy beszélő tárgyként, ami akadályozta őt, vagy használnia kellett valamiért, utána pedig elásta „mint egy darab követ".

A másik lehetőség, amikor van az emberben empátia, és ez folyamatosan gyötri, folyamatosan visszatér, és ez a pszichére hatással van.

„A psziché ezt megpróbálja valami hárítási mechanizmussal feldolgozni, vagy elfojtja, és akkor rémálmok formájában jöhet ez felszínre, vagy beidéz egy hasítást, és akkor beindul egy ilyen nagyobb para, ami miatt folyamatosan azon fog gondolkodni, hogy ki figyeli, és mikor bukik le" – magyarázza Gaál Viktor. Elmondása szerint emiatt már

volt is arra példa, hogy valaki 10 év után adta fel magát a rendőrségen, mert már nem bírta tovább.

A holttest megtalálása és a feltételezett gyilkosok elfogása között több mint fél év telt el. Ez idő alatt, ha volt a gyilkosoknak bűntudata, az a tetőfokára hágott.

– magyarázza a szakember.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a rendőröket, akiktől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről