Megszólalt Berki Krisztián felesége

Berki krisztián, berki mazsi
Vágólapra másolva!
Továbbra sem kommentálja a tegnapi ítéletét Berki Krisztián, akit a bíróság két év felfüggesztett börtönre ítélt. A celeb telefonját a felesége vette fel, aki azt mondta, a Balatonnál nyaralnak, férje épp a vízben van. Berkit azért ítélték el, mert szándékosan fékezett egy busz előtt, bosszúból. A buszon többen megsérültek, ahogy a celeb telefonját kezelő feleség is beverte a fejét.
Vágólapra másolva!

Először egy másik, szintén büntetőfékezéses ügyet mutatunk: egy zebrán és egy záróvonalon áthajtva vágott be egy busz elé egy autós, aztán büntetőfékezett. Az ütközés már elkerülhetetlen volt, a busz az autó hátuljának csapódott. Az egészet rögzítette egy fedélzeti kamera. Íme a videó:

A történtek kísértetiesen hasonlítanak ahhoz az ütközéshez, amelyet az ítélet szerint Berki Krisztián követett el három éve.

  • Mindkét esetben a sofőr mellett ült valaki. Berki mellett a felesége, a fehér Skodában, egy kisgyerek.
  • Mind a két esetben a busz egy megállóból állt ki, ami miatt mind a két sofőrnek lassítania kellett. Berki a luxusautójával, a megengedett sebesség közel kétszeresével, 90-nel hajtott.
  • Mind a két sofőr jogosítványát elvették.

Ami azonban jelentős különbség, hogy abban a balesetben, amelyet Berki idézett elő, többen megsérültek. A busz utasai közül sokan a földre estek, mások a kapaszkodókban ütötték meg magukat. De még Berki felesége is megsérült, aki az autóban ült.

A másik balesetben csak a buszvezető lélekjelenlétén múlt, hogy nem sérült meg senki.

Dominóhatást indíthat el

Lovas Károly közlekedésbiztonsági szakember az Origónak elmondta, hogy

az számít büntetőfékezésnek, amikor az előttünk lévő autó váratlanul fékez, pedig erre semmi oka nincs.

Ő generált magának egy okot, azért, hogy a mögötte haladó autóst fegyelmezze.

"Egy defenzív sofőr általában nem csak az előtte haladó, hanem az egész forgalmat figyeli. Egy forgalmas úton, ahol nehezebb tartani a féktávolságot, mert mondjuk valaki besorol két autó közé, ott előre figyel, hogy nagyjából mi történhet.

Ez dominóhatásként elindíthat egy sok autós ráfutásos balesetet.

„Akkor még nem beszélve arról, hogy ha belém jönnek hátulról, én viszont nem megyek bele az előttem lévőbe, aki büntetőfékezett. Akkor ember legyen a talpán, aki ezt a biztosítónak el tudja magyarázni, hogy nem ő volt a hibás" – mondja a szakember, majd hozzáteszi, hogy egy normál autós nem számít egy olyan kiszámíthatatlan, váratlan szituációra, mint a büntetőfékezés".

Lovas Károly szerint az általános tanács az, ha egy ilyen autóssal találkozunk az utakon, akkor ne menjünk bele a csínybe, inkább engedjük el, majd várjuk meg amíg jó messzire eltűnik tőlünk.

- tette hozzá a szakember.

Berki Krisztiánt tegnap két év börtönre ítélte a bíróság. A büntetést négy évre felfüggesztették, ami azt jelenti,

ha a celeb ezalatt újabb bűncselekményt követ el, amelyért jogerősen elítélik, akkor a friss ítélet mellett ezt is le kell tölteni.

Berki Krisztián a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságán 2021. július 13-án Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Az ítélet nem jogerős, az ellen az ügyész fellebbezett. Berki, és az ügyvédje három nap gondolkodási időt kért.

Ha ők nem fellebbeznek, Berki semmilyen körülmények között nem kaphat enyhébb ítéletet.

Súlyosabbat viszont igen. Ha viszont hosszabb büntetést kap, akár csak egy hónappal, az már nem lehet felfüggesztett büntetést, vagyis, akkor mindenképpen börtönbe kell mennie.

Telefonon sikerült elérnünk Berki Krisztiánt. Egészen pontosan a felesége, Berki Mazsi vette fel a telefont, aki azt mondta, hogy

pont nyaralnak, a férje pedig abban a pillanatban, amikor beszéltünk, pont a Balaton vizében úszott.

Berki Brisztián, Berki Mazsi egy korábbi nyaraláson Forrás: instagram.com/berkimazsi

Azt ígérte kettő óra előtt, hogy vissza fog minket hívni, ez azonban cikkünk megjelenéséig nem történt meg.

Fotó: Szabó Gábor/Origo - Origo

Berki tegnap is ígéretet tett arra a bíróságon, a tárgyalás után, hogy elmondja gondolatait, de ez sem történt meg. Egy bírósági terembe vonult, aztán amikor kilépett gyors léptekkel távozott, egyetlen újságírói kérdésre sem válaszolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről