Brüsszel elítéli Magyarországot, mert nem engedi be az LMBTQ-propagandát az óvodákba, iskolákba

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament csütörtök délután 459 szavazat, 147 ellenszavazat és 58 tartózkodás mellett elfogadta a Magyarországot elítélő állásfoglalását a gyermekvédelmi törvény nyomán, írja a Magyar Nemzet. Azaz, Brüsszel elítélte azért Magyarországot, mert nem engedjük be az LMBTQ-propagandát az óvodákba, iskolákba. Orbán Viktor miniszterelnök világosan megmondta, hogy ennek a propagandának nem fogunk engedni.
Vágólapra másolva!

A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket, az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés – minderről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt korábban Belgrádban.

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta a magyar miniszterelnök Belgrádban. Orbán Viktor úgy értékelt:
hasznos vita volt, az álláspontok teljesen letisztultak. Minden világos és érthető: az Európai Parlament és az Európai Bizottság azt akarja, hogy az LMBTQ-aktivistákat és szervezeteket beengedjük az iskolákba és az óvodákba - mondta.

Magyarország ezt nem akarja - szögezte le. A vita arról szól, ki dönt arról, hogyan neveljük a gyermekeket. Az európai alapszerződések szerint ez nyilvánvalóan a magyarok, vagyis nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

Itt a brüsszeli bürokratáknak nincs semmi keresnivalója" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve: "akármit is csinálnak, nem fogjuk beengedni az LMBTQ-aktivistákat a gyerekeink közé az óvodákba és az iskolákba".

Az Európai Parlament elfogadta a Magyarországot elítélő határozatot

A magyar baloldal képviselői – a Jobbik politikusa, Gyöngyösi Márton kivételével – valamennyien megszavazták a határozatot. Az uniós parlament szerint a törvény sérti az uniós értékeket és jogszabályokat. A Magyar Nemzet arról ír, hogy a "balliberális többségű testület többek között követeli, hogy a magyar hatóságok a diszkriminációmentesség elve alapján használják fel az uniós pénzeket, tehát az ország addig ne kaphasson forrásokat a 2021–2027 közötti keretköltségvetés egyes alapjaiból, amíg a lehetséges jogsértések fennállnak, az Európai Bizottság addig ne végezze el a magyar nemzeti helyreállítási terv értékelését, amíg fennáll annak a lehetősége, hogy az bármilyen formában is hozzájárul a vitatott törvény végrehajtásához, a szlovén EU-elnökség a hetes cikkely szerinti, úgynevezett jogállamisági eljárásban tűzze ki a szavazást a Magyarországnak megfogalmazandó ajánlásokról, újabb szakaszba léptetve az eljárást, az Európai Bizottság kezdje el alkalmazni a január elsejétől hatályos jogállamisági rendeletet, mert az az uniós kifizetésekhez egyértelmű jogállamiság-definíciót rendel".

A fenyegetőző állásfoglalásnak nincs rövid távú, konkrét jogi következménye, inkább a pénzek felett úgymond őrködő Európai Bizottságra próbál nyomást gyakorolni, hogy lépjen fel Magyarországgal szemben.

Azaz, mindez csak követelés. Ugyanakkor tanulságos: Brüsszel a gyermekek jogait, biztonságát védő törvény ellen foglalt állást. Mint többször megírtuk: Soros György fia irányítja a Magyarország elleni támadásokat a pedofilellenes, gyermekvédelmi törvénnyel kapcsolatban.

Orbán Viktor: Letisztultak az álláspontok

A sokadik magyar témájú EP-határozatot majdnem hat órán át tartó, hangos vita előzte meg szerdán Strasbourgban. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is keményen nekiment a magyar szabályozásnak: megismételte, hogy véleménye szerint szégyenteljes a magyar törvény. Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője később csalódást keltőnek nevezte az uniós bizottság vezetőjének nyilatkozatait, mondván: a magyar törvény egyedül a gyermekek védelmét célozza.

Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely miniszter azt mondta: a gyermekvédelem azt jelenti, hogy Brüsszel hiába akarja elérni, hogy LMBTQ-aktivistákat engedjünk be az óvodákba, iskolákba. Mi erre nem vagyunk hajlandóak. Természetesen Magyarország mindenkinek a méltóságát tiszteletben tartja. A magyar kormánynak semmi dolga nincs azzal, hogy felnőttként ki miként éli az életét, ha a jogszabályokat betartja. De a gyermekvédelem állami kötelezettség, felelősség. Ezt nemcsak a magyar alaptörvény határozza meg, hanem az EU charta is, amely a 11. szakaszban kimondja, hogy a gyermekek nevelésének feladata elsősorban a szülő kötelezettsége, és ez nemzeti hatáskörbe tartozó kérdés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!