Brüsszel visszaél a hatalmával, összevissza fenyegetőzik

Hidvéghi Balázs
Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselője az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Brüsszel visszaél a hatalmával, összevissza fenyegetőzik, politikai zsarolást folytat - mondta a Magyarországnak járó uniós források esetleges visszatartásával kapcsolatban Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.
Vágólapra másolva!

Hozzátette, hogy ezt Brüsszel nem teheti meg. Ezek a források ugyanis nem könyöradományok, nem segélyek, ezek járnak Magyarországnak. Brüsszelnek nincs joga a visszatartásukhoz, ez a politikai fenyegetőzés, zsarolás része.

Brüsszelt kifejezetten érdekli a magyar társadalom véleménye, kiemelt figyelemmel kíséri a nemzeti konzultációt is, amely rendkívül sikeres eszköz.

- fűzte hozzá a Fidesz EP-képviselője.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Annak kapcsán, hogy a migráció szabályozása miatt "az Európai Bizottság az Európai Unió Bírósága elé idézte hazánkat", Hidvéghi Balázs elmondta: ez azért van, mert

Magyarország nem hajlandó beengedni a területére az illegálisan érkező bevándorlókat,

csak az ország külképviseletein lehet beadni a menekültkérelmeket. Erre azért van szükség, mert folyamatosan nő a migrációs nyomás, nem tudják eltávolítani az EU területére bejutott migránsokat, akik több országban "szörnyű bűncselekményeket" követnek el.

Magyarország azonban határozott politikát folytat a migráció ügyében.

- mondta a Fidesz EP-képviselője

Elterelő hadművelet

A riporter Brüsszel "LMBTQ-expanziójára" vonatkozó felvetése kapcsán Hidvéghi Balázs kifejtette: ez egy elterelő hadművelet az Európai Bizottság részéről. "Az a problémájuk a törvénnyel, hogy

nem vagyunk hajlandóak LMBTQ-aktivistákat beengedni az óvodákba, iskolákba.

Nem vagyunk hajlandóak elfogadni, hogy kisgyerekeket szüleik akaratával ellentétben szexuális propagandának tegyenek ki, ez nem történhet meg Magyarországon" - mondta a fideszes politikus.
Épp ideje volt lépni, mert

az LMBTQ-szervezetek nyomása drámaian megnőtt az utóbbi időben.

A felnőttek úgy élik az életüket, ahogy akarják, ez a szabályozás nem róluk szól, hanem a gyerekekről - jegyezte meg Hidvéghi Balázs.

Minden erőnkre szükség van, hogy ellenálljunk ennek a nyomásnak, a korábbi támadásokat is meghaladó mértékű összehangolt akció indult Magyarország ellen - hangoztatta a Fidesz EP-képviselője.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!