Legyünk jóban a személymérlegünkkel!

Vágólapra másolva!
A személymérleg egy olyan kiegészítő, amely minden háztartásban megtalálható, azonban kevesen vannak jóban vele. Vannak, akiknél azért porosodik valamelyik sarokban, mert túl nagy számot mutat a kijelzője, és vannak olyanok, akik pedig azért kerülik, mert túl keveset. Persze, vannak hű használói is a mérlegeknek, akik odafigyelnek az egészséges életmódra, és elégedetten távoznak róla. 
Vágólapra másolva!
Forrás: pixabay

Régen analóg mérlegeket használtunk. Ezek jól működő kis eszközök voltak, és jól is funkcionáltak. Azonban annyi probléma volt velük, hogy a súlyunkat nem tudtunk olyan egyszerűen és pontosan leolvasni, hiszen az eredmény nem volt egyértelműen látható, így a leolvasáshoz néha egy másik személy segítségét kellett kérni. A műszaki fejlődének köszönhetően, ma már olyan mérlegek jelentek meg, amelyek használata sokkal kényelmesebb, és vannak már olyanok is, amelyek még plusz funkciókat is tudnak.

Ebben az okoskütyü világban, ahol már van okostelefon, okosóra, okosvilágítás, már okosmérleget is beszerezhetünk. Az ilyen készülékeknél a testsúly leolvasása szinte mellékes funkció, hiszen ennél már sokkal többet tudnak.

Miért okos az okosmérleg?

Az analóg mérlegek fejlettebb változatai a digitális készülékek. Ezek digitális számokkal jelzik ki a pontos testsúlyt, dekára pontosan. Az okosmérlegek is digitális kijelzővel rendelkeznek, de még számos extra szolgáltatást is nyújtanak. Ezek a készülékek képesek Bluetooth-on keresztül kapcsolatot létesíteni az okostelefonunkkal. Applikációt tudunk letölteni, amelyen követni tudjuk a méréseket és összevethetjük az eredményeket. Ez olyankor nagyon hasznos, ha fogyókúrázunk, és követnénk a testsúly pontos alakulását. Az okosmérlegek mentik az eredményeket, és még diagrammot is készít a szoftver. Ennek köszönhetően, ábrán láthatjuk, hogy milyen irányba haladtunk a fogyókúrával. Az okosmérlegeknek, mint az okosóráknak is, az egészségünk áll középpontban. Ha követni tudjuk és ha diagrammon látjuk a súlyunkat, akkor az sokkal jobban motivál bennünket arra, hogy vigyázzunk az egészségünkre, hogy ügyeljünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Amennyiben nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel, azt a közösségi oldalunkon meg is tudjuk osztani. Sőt, még ki is hívhatjuk ismerőseinket egy megmérettetésre.

Érdemes olyan mérlegeket vásárolni, amely kompatibilis az okosóránkkal vagy okoskarkötőnkkel is, hiszen így össze is vethető, hogy az aznapi mozgás és kalóriaégetés után mennyit változott a súlyunk vagy a BMI érték.

Az okosmérlegek nagy előnye, hogy a testsúly mellett kijelzik a testzsírszázalékot és az izomtömeget is. Még a vízháztartás arányát is kimutatják. A csontok ásványianyag-tartalmát és az alapanyagcsere sebességét is nyomon tudjuk követni. A drágább darabok még pulzust is mérnek.

Sokan túlzásnak tartják, hogy még a mérlegünk is ilyen plusz funkciókkal legyen ellátva, azonban, ha ezeket a tényeket ilyen formában látjuk, motiválhat bennünket arra, hogy odafigyeljünk magunkra, és ha indokolt, akkor még időben változtatni is tudjunk. A grafikonok nem hazudnak, tényeket vázolnak, amelyek rákényszeríthetnek minket a változtatásra. Az okosmérleg és az okosóra is plusz információkkal lát el bennünket a testünkkel kapcsolatban, amelyekről fogalmunk se lenne, ha nem használnánk őket. A legtöbb ilyen készülék több felhasználót is támogat, így akár az egész család nyomon követheti testsúlyát. Elegáns és nem kirívó a kialakításuk, így minden otthonba tökéletesen beleillenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!