A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Az Alapjogokért Központ a gyermekvédelmi törvény elleni brüsszeli támadásról

Vágólapra másolva!
Az uniós intézmények célja, hogy Magyarországon kormányváltás legyen idén áprilisban - közölte a luxemburgi ítélettel kapcsolatban az Alapjogokért Központ. 
Vágólapra másolva!

Szerdán az Európai Unió Bírósága (EUB) egy politikai döntést hozott a jogállamisági mechanizmus alkalmazhatósága, az annak kapcsán tavaly márciusban benyújtott magyar és lengyel kereset ügyében - közölte az Alapjogokért Központ. A mechanizmus eredeti célja az európai uniós források védelme, azonban az elmúlt bő egy év megmutatta, hogy a brüsszeli cél nem más, minthogy zsarolási és politikai nyomásgyakorlási eszközt adjon az Európai Bizottság kezébe a nemzeti érdekeikért kiálló tagállami kormányokkal szemben - tették hozzá.

A szerdán meghozott döntés az eddigi legsúlyosabb, példa nélküli beavatkozási kísérlet az uniós intézmények részéről az április 3-án tartandó hazai országgyűlési választásokba.

A szerdai meghatározó az európai integráció jövőjének, a föderalista-szuverenista vita szempontjából is. Ma beigazolódott az a sejtésünk is, hogy az EUB egyértelműen föderalista szervezet, mely minden döntésével az Európai Egyesült Államok építését szolgálja - tették hozzá.

Föderalizmus

A szerdai ítélet Magyarország szuverenitását veszélyezteti. Jól illeszkedik a föderalista uniós intézmények részéről tapasztalható lopakodó hatáskörelvonás folyamatába, melyet most éppen a családjog, a családpolitika és a gyermekvédelem terén tapasztalunk.

A hazánknak járó uniós források politikai nyomásgyakorlás és ideológiai okok miatti visszatartása elfogadhatatlan.

Az EU jövőjéről, az uniós integráció irányáról szóló vita a mai ítélettel még nem dőlt el: a föderális Európa hívei ma ugyan csatát nyertek, de a nemzeti érdekekért folyó küzdelem tovább folyik. Ebben a küzdelemben nem vagyunk eszköztelenek, nem megyünk feltartott kézzel a következő csatába.

Az Európai Bizottság nagy valószínűséggel még az április 3-i választások előtt megindítja a jogállamisági eljárást hazánkkal szemben, engedve az EP zsarolásának. A teljes eljárás azonban 7-9 hónapot vesz igénybe, így pénzügyi vonatkozású döntés mindenféleképpen csak a választások után születhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!