Drogbáró férje ölte meg a magyar nőt Hollandiában

Horizontal ILLUSTRATION POLICE OFFICER UNIFORM BADGE
A picture shows a Dutch police badge on an officer's uniform during an investigation after an explosion at a Covid-19 testing centre in the town of Bovenkarpsel, on March 3, 2021. - An explosion struck a Dutch coronavirus test centre in a "cowardly act of destruction" on March 3, shattering windows but causing no injuries, police and government officials said. The early morning blast in the town of Bovenkarspel, 60 kilometres (40 miles) north of the capital Amsterdam, was caused by a metal cylinder left outside the building, police said. (Photo by Aris Oikonomou / AFP)
Vágólapra másolva!
Holland drogbáró gyilkolt meg egy magyar édesanyát, és a feltételezések szerint az is ő volt, aki a nő testét az Oranje csatornába dobta egy tetőcsomagtartóban. A nő apja most a Borsnak beszélt a történtekről.
Vágólapra másolva!

Évek óta rettegésben tartotta gyilkosa azt a magyar családanyát, akinek holttestét a hollandiai Oranje csatornában találták meg néhány napja. Egy járókelő lett figyelmes a tetőcsomagtartóra, amivel a feltételezések szerint a drogdíler férje, Jan dobta Évát a vízbe.

"A jövő héten megyünk Hollandiába a magyar nagykövethez és a konzulhoz, hogy az ilyenkor szokásos ügyeket elintézzük. A szakértők még vizsgálják a halál pontos okát, körülményeit és idejét. Találgatni nem szeretnék, engem csakis az igazság érdekel" – mondta a Borsnak a gyászoló apa, aki két évvel ezelőtt tudott utoljára a gyermekével beszélni. "2020 januárjában tettem a rendőrségen bejelentést, hogy semmilyen módon nem érem el a lányomat. Biztos vagyok benne, hogy a férje fogva tartotta, hiszen Évára nem volt jellemző, hogy eltűnjön" – magyarázta István, aki jól ismerte a feltételezett gyilkost.

– fakadt ki István.

Az apa a szíve mélyén sejtette, hogy már nem látja viszont a lányát.

"A szülői szív mindent megérez a gyermekével kapcsolatban. Már rég kiutaztam volna, hogy Éva mellett legyek, de a járványhelyzet miatt nem tehettem. Szerettem volna személyesen megkeresni a lányomat". Meggyőződésem, hogy azért kellett meghalnia, mert újra el akarta hagyni, ez a vadállat pedig attól tartott, hogy kitálal a rendőrségnek. Jan kemény drogdíler volt, és féltette a birodalmát.

– magyarázta a férfi.

Éva két kiskorú gyermeket nevelt holland férjével, amíg 2019-ben Roxánát és az ifjabb Jant ki nem emelte a családból a holland gyámhatóság, ők most egy védett házban élnek. Hogy végül ki nevelheti fel őket, az a későbbiekben dől el, de Istvánnak szándékában áll a gyerekeket magához venni.

Címlapi képünk illusztráció.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!