Kiberbiztonsági tanúsítással erősít Magyarország

illusztráció, pénz, sikkasztás, lopás 
 Phishing,,Cyber,Security,,Online,Information,Breach,Or,Identity,Theft,Crime smartphone,data,shadow,software,screen,danger,hack,crack,passwor
Phishing, cyber security, online information breach or identity theft crime concept. Hacked phone. Hacker and cellphone with hologram data. Mobile scam, fraud or crime. Cybersecurity infringement.
Vágólapra másolva!
 A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) új rendeleteket adott ki a kiberbiztonsági tanúsítás eljárásrendjéről. A tanúsítási tevékenység célja, hogy az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően a digitális eszközök és szolgáltatások esetében garantálni lehessen a kiberbiztonsági védelmet.
Vágólapra másolva!

Az eszközökön elhelyezett tanúsítvány azt a célt szolgálja, hogy egyértelműen felismerhetővé tegye a biztonság szintjét a felhasználók számára, továbbá garantálja azt, hogy a termék megfelel az Európai Unió által meghatározott követelményeknek.

illusztráció Forrás: shutterstock

2022. január 1-től az Országgyűlés a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának jogkörét kiberbiztonsági feladatokkal bővítette, ezáltal is segítve a digitális gazdaság kibontakozását és működőképességét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!