Szijjártó Péter: Minden idők legnagyobb sportinfrastruktúra-fejlesztési programja zajlik Magyarországon

Szijjártó Péter, Dubai, világkiállítás
Vágólapra másolva!
Minden idők legjelentősebb sportinfrastruktúra-fejlesztési programja zajlik Magyarországon annak érdekében, hogy adottak legyenek a feltételek ahhoz, hogy minél többen sportolhassanak - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a dubaji világkiállítás magyar pavilonjánál szerdán.
Vágólapra másolva!

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a dubaji világkiállítás Puskás napi nyitóbeszédében kiemelte:

ahhoz, hogy a jövőben újabb hazai sportolók léphessenek majd Puskás Ferenc örökébe, először biztosítani kell a megfelelő körülményeket minden tekintetben.

- mondta.

Szijjártó Péter aláhúzta, hogy

Magyarország nem tartozik a legnagyobb országok közé, lakosságszámát illetően is csak 95. a világon, és nem gazdag ásványkincsekben sem, így mindent a saját szellemi és fizikai teljesítményéből kellett elérnie.

Ehhez pedig fegyelmezettségre, erős akaratra és kitartásra van szükség, talán ez lehet az oka a magyar sportsikereknek is - vélekedett. Ennek kapcsán a miniszter arról számolt be, hogy

hazánk 183 olimpiai aranyéremmel rendelkezik, amivel egy főre vetítve első helyen áll a globális rangsorban.

- fogalmazott.

A tájékoztatás szerint már több mint 650 ezer látogató kereste fel a magyar pavilont az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb városában, amely így a világkiállítás egyik legnépszerűbb pavilonja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!