A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásAuriane Mallo-Breton-Eszter Muhari
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Százmilliós nagyságrendű adócsalókat állítanak bíró elé Somogy megyében

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség azzal a hatvanas éveiben járó férfival és hét társával szemben, akik csalárd módon egy céghálózat kiépítésével csökkentették a közterheiket.
Vágólapra másolva!

Az idős férfi két másik, a cégek operatív működtetésében aktívan részt vevő társával együtt egy fővállalkozáshoz olyan adózási rendszert dolgozott ki, amellyel a cégekben foglalkoztatott portások, illetve vagyonőri tevékenységet végző dolgozók után mentesültek a közterhek megfizetése alól. A dolgozókat ugyanis más, stróman cégekbe jelentették be.

Ezek a stróman cégek fiktív számlákat állítottak ki, amelyeket a csalók fővállalkozása befogadott, így tudták csökkenteni az áfájukat.

A több szinten szervezett cégpiramis úgy működött, hogy a fővállalkozás alá szervezett cégek tényleges tevékenységet nem végeztek, a névleges őrzési szolgáltatásaik ellenértéke keresztül folyt a bankszámlájukon. Az általános forgalmi adó bevallási kötelezettségüknek nagyrészt eleget tettek, de fizetési kötelezettségüket nem teljesítették a cégek.

A cégpiramisban felettük álló gazdasági társaságoknak az alkalmazottak foglalkoztatásával összefüggő, valótlan tartalmú számlákat bocsátottak ki, melyeket végül a fővállalkozás használt fel a könyvelésében és az adóbevallásaiban.

A bűncselekmények elkövetésében vezető szerepet játszó csalók öt társa a stróman cégek működtetésében közreműködött. Az ügyészségi közelmény szerint a vádlottak ezen magatartásukkal a foglalkoztatáshoz kötődő közterhek és ÁFA adónemben

közel 150 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek.

A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában hat vádlottal szemben végrehajtandó, egy vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg egy vádlottal esetében pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. Emellett a jogi személlyel szemben alkalmazható büntetőjogi intézkedések közül a haszonhúzó fővállalkozással szemben vagyonelkobzás és pénzbírság alkalmazását, valamint az egyik stróman cég megszüntetését is indítványozta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!