A Népfürdő utcai gyilkos akár 20 évre rács mögé kerülhet

holttest, XIII. kerület
Budapest, 2020. január 14. Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a XIII. kerületi Népfürdő utcában, ahol egy irodaház előtt női holttestet találtak 2019. január 14-én. A helyszíni szemle megállapította: a nőt olyan súlyosan bántalmazták, hogy sérüléseibe belehalt. A rendőrség halált okozó testi sértés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével azt a hajléktalant, aki két másik fedél nélküli emberre is rátámadt az elmúlt években. Az egyiket két évvel ezelőtt megölte, a másiknak orvosok mentették meg az életét.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi 2019. szeptember 8-án későn este a IV. kerületben, az Óceán-árok utcai buszmegállóban felszállt egy buszra, amivel a XIV. kerületbe utazott. A Vágány utca / Róbert Károly körút megállónál szállt le, majd a Róbert Károly körúti felüljáró alá sétált, ahol felfigyelt a másik hajléktalanra, aki aludt.

A táskájából előkapott egy kést, amivel előzmény nélkül az ismeretlen férfihoz lépett, hogy megölje.

Áldozata váratlanul felriadt, pont látta, hogy a férfi felé szúr, ezért felemelte a karját, hogy védekezzen. A felkarját szúrta meg a támadó. Az áldozat felállt és megpróbált elmenekülni, de a támadó nem hagyta - olvasható a Fővárosi Főügyészség Origónak küldött közleményében.

Még háromszor megszúrta a hasán és a hátán, majd elmenekült.

Az áldozat egy közeli benzinkútra szaladt, amelynek dolgozói értesítették a mentőket. A férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol sikerült megmenteni az életét.

2020. január 14-én hajnalban is bűncselekményt követett el a férfi, de ezúttal a XIII. kerületben. Bement egy irodaház oldalán található gyalogos aluljáróba, ahol újabb kiszemelt áldozata aludt. Az alvó nőhöz lépett,

és valamilyen lapos felületű eszközzel legalább egyszer nagyon fejen ütötte a hajléktalant.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A nő pár percen belül a helyszínen meghalt. A támadó elmenekült. A nő holttestét délután fedezte fel egy gyalogos. Az igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a nő halálát "az élettel összeegyeztethetetlen fejsérülése" okozta, akkor sem tudták volna megmenteni az életét, ha kórházba kerül.

A nyomozók Újpesten fogták el a most 41 éves gyilkost, aki egy fás, bokros területen bujkált, amikor rátaláltak.

Bűnügyi helyszínelők Budapesten, a XIII. kerületi Népfürdő utcában, ahol egy irodaház előtt női holttestet találtak 2020. január 14-én Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Fővárosi Főügyészség a támadót férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolja. A főügyészség ügyészei indítványozták, hogy ha az előkészítő ülésen teljeskörűen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, ítélje a bíróság 20 év fegyházbüntetésre.

A Népfürdő utcai gyilkosságról itt írtunk részletesen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!