A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Orbán Viktor és Kocsis Máté aláírták az országgyűlési képviselői esküokmányt

ORBÁN Viktor; KOCSIS Máté, 	országgyűlési képviselői esküokmány
Budapest, 2022. április 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője aláírja az országgyűlési képviselői esküokmányt az Országgyűlés Irodaházában 2022. április 28-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője aláírta csütörtökön az országgyűlési képviselői esküokmányt az Országgyűlés Irodaházában.
Vágólapra másolva!

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy a szabályok szerint az eskü letételéig és az esküokmány aláírásáig - az alakuló ülés megtartásával szükségszerűen együtt járó feladatok elvégzésének kivételével - az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein nem vehetnek részt a képviselők, de még tanácskozási és szavazati jogát sem gyakorolhatja, indítványt sem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint képviselőcsoport megalakításában sem vehet részt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (b) és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője aláírja az országgyűlési képviselői esküokmányt az Országgyűlés Irodaházában 2022. április 28-án. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A képet Orbán Viktor is megosztotta hivatalos Facebook-oldalán:

Mint arról az Origo korábban beszámolt, az Országgyűlés alakuló ülését május 2-ára hívta össze Áder János köztársasági elnök, aki az alakuló ülésen tesz majd javaslatot a miniszterelnök személyére, akinek megválasztásához a képviselők több mint felének a szavazata szükséges.

Az ülést megelőzően a pártelnökök még egyeztetést folytatnak az alakuló üléssel összefüggő kérdésekben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!