Készüljünk fel a meleg időre egy kényelmes napozóágy megvásárlásával!

Vágólapra másolva!
A kerti napozóágyak beszerzése még a tavaszi hónapokban a legjobb döntés a nyári hőség előtt. Nyáron nagyszerű módja annak, hogy élvezzük a napsütést a kertünkben lévő bútor nyújtotta kényelemből. A kültéri napozóágy egy olyan bútor, amit szinte bárki használhat, ahol magazint olvashat vagy tableten nézheti kedvenc filmjeit és sorozatait, vagy délutáni szundikálással töltheti el kellemesen az idejét.
Vágólapra másolva!

A napozóágyak hatalmas kínálata

Az ötcsillagos üdülőhelyhez illő íves és modern kerti nyugágyaktól a menő és színes dizájnbútorokig a sokoldalú napozóágyak „elviszik” tulajdonosát egy varázslatos tengerparti vagy medenceparti nyaralóhelyre és ehhez az élményhez ki sem kell mozdulnia otthonából. A napozóágy nélkülözhetetlen kerti bútor, amelyet bárki élvezhet. Gyorsan telik az idő egy kis olvasással, miközben magába szívja a D-vitamint, vagy távmunkát végez a szabadban. Ha a pandémia miatt több időt töltött kertjében, egy pihentető napozóágy ideális befektetés, hogy a legtöbbet hozza ki kültéri területből.

A hazai online boltokban érdemes alaposan körülnézni a megvásárolható legjobb kerti napozóágyak között, például az olcsó, de elegáns, rattan, fekvő, párnázott és fából készült termékek közt. Dönthetünk amellett, hogy szettben (közel 150 ezer forintért) vagy külön (már 20 ezer forintért) vásároljuk meg a számunkra minden szempontnak megfelelő napozóágyat.

Forrás: pixabay.com

A vidaXL fekete polyrattan napernyővel felszerelt kültéri rattan szett ergonómiailag és esztétikailag egyaránt úgy alakították ki, hogy kertünk csodaszép darabja legyen. Ez a napozóágyszett kézzel készített minőségi PE rattananyagból és puha tapintású, krémfehér kárpitozással lett ellátva.

Ez az anyag teljesen vízálló és kitűnően ellenáll a szélsőséges időjárásnak, valamint UV- és rozsdaálló, nagyon könnyen tisztítható, és ami a legfontosabb, hogy környezetbarát.

A szetthez tartozó napernyőt UV-álló és fakulásmentes poliészterből hozták létre, így ideális az UV-sugarak elhárítására. A levehető ülő- és hátpárnák pedig gondoskodnak az extra kényelemről. Ez a fantasztikus bútoregyüttes napernyővel és anélkül is jól használható.

Hogyan válasszak napozóágyat?

A napozóágy vásárlása előtt figyelembe kell venni néhány dolgot, amelyek közül a legfontosabb a rendelkezésre álló hely mérete. Ha olyan szerencsés, hogy hatalmas kertje van, választhat bármilyen méretű napozóágyat, és kevésbé valószínű, hogy a terület miatt kell aggódnia, ha az időjárás rosszabbra fordul. Ha erkélye, illetve tetőterasza van, érdemes egy könnyű napozóágyat választani, amely nem foglal sok helyet, amikor kint tartózkodik, és használaton kívül könnyen összecsukható kompakt méretűre.

A következő szempont a súly. Ha olyan napozóágyat szeretne, amely segítségével egész délután követi a napot, fontolja meg egy puha anyagból, például műanyagból vagy alumíniumból készült napágyat, hogy könnyen mozgathassa anélkül, hogy megsérülne.

Ha a napozóágy valószínűleg minden nap ugyanazon a helyen van igénybe véve, akkor választhat egy nehezebb anyagot, például a közkedvelt fát. Alternatív megoldásként sok napozóágy két kerékkel van felszerelve a hátulján, így sokkal könnyebben mozgathatók a kertben.

Miből készülnek a napozóágyak?

A napozóágyak rendkívül erős, nagy sűrűségű anyagokból készülnek, hogy ellenálljanak a szélsőséges időjárásnak (például a nagy melegnek vagy a szeles időnek). A legtöbbjük vízálló is, és úgy tervezték, hogy megbirkózzanak a kerti medencéből származó vegyszerekkel (például klórral), naptejekkel és olajokkal.

A fából készült napozóágy klasszikus megjelenést kölcsönöz, legyen az szuperstrapabíró (és szuperdrága) fabútor. Vegye figyelembe, hogy némi karbantartásra lesz szükség a fából készült napozóágyak élettartamának meghosszabbításához, ezért évente körülbelül egyszer vigyen fel rájuk favédő szert.

A legtöbb olcsó napozóágy fém kerettel készül, a drágábbak pedig rozsda- és időjárásálló alumíniumból lettek kialakítva. Az alumínium általában a legtartósabb választás, és előnye, hogy sokkal könnyebb fém, míg a költségesebb acélnapozóágy gondos tárolást igényel a rozsdásodás megelőzése érdekében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!